Romania se indreapta cu pasi repezi spre anotimpul rece, iar multa lume se intreaba cum va fi iarna 2020 – 2021. Meteorologul ANM Roxana Bojariu a vorbit despre cum va fi vremea in aceasta iarna in Romania.

In ultimii ani, iarna nu a mai fost geroasa in Romania. Meteorologul Roxana Bojariu spune ca vom avea parte de ierni din ce in ce mai calde, dar si de episoade de viscol si temperaturi scazute.

„Nu se poate exclude aparitia unor ierni reci, dar cel mai probabil este sa avem ierni din ce in ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scazute. Chiar daca vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci cand vorbim despre incalzirea globala. Intr-o iarna calda, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap intreaga economie”, anunta meteorologul Roxana Bojariu.

Mai mult, Roxana Bajariu spune ca anul acesta va fi unul dintre cei mai caldurosi ani din istorie, iar acest lucru va avea impact si asupra temperaturilor din sezonul rece.

„Anul 2020 ar putea sa detroneze anul 2016 ca cel mai calduros an incepand cu a doua jumatate a secolului al XIX-lea, de cand avem observatii sistematice la nivel global si putem spune, de asemenea, ca acest lucru s-ar putea petrece in conditiile in care in Pacificul Tropical avem o faza negativa, nu pozitiva, ca in cazul anului 2016.

Nu este inca sigur, dar asa cum a pornit anul 2020, in orice caz e fie pe pozitia 1, fie pe pozitia 2 (…) Incalzirea globala isi spune si mai mult cuvantul in 2020, fata de anul 2016.

Este probabil sa avem ierni geroase, dar sansele sunt mult mai mici fata de acum 20-40-60 de ani”, a concluzionat Roxana Bojariu, climatolog ANM, pentru B1 TV.

loading...