In urma cu doi ani, toata lumea a ramas surprinsa atunci cand s-a aflat ca solistat Anisoara Dabija este insarcinata cu dirijorul Nicolae Botgros. De atunci, nimeni din familia cantaretului nu a vorbit despre acest subiect.

Nicolae Botgros a vorbit, in premiera, despre evenimentul important din vitata lui, care s-a intamplat in urma cu doi ani. Este vorba despre fiica lui, Nicoleta, a carei mama este nimeni alta decat solista Anisoara Dabija.

Dirijorul Ochestrei Lautarii Chisinau isi iubeste fiica si spune ca a fost ca un dar pentru el: ”Inainte sa se nasca fiul meu, Cristi, ni se spunea se spunea ca este fata si eu ma bucurasem deja, ii gasisem si un nume, Cristina. Desigur ca mi-am dorit si o fiica, toata viata, si uite ca Dumnezeu pana la urma s-a gandit: Asta a muncit, a facut lucruri frumoase, hai sa-i dam un cadou! Vreau sa spun ca Nicoleta este sanatoasa, frumoasa, ma bucur de ea si Dumnezeu sa-i dea sanatate! Zi de zi mai scoate cate un cuvant nou, spune cate ceva si ne bucuram”.

Mai mult, potrivit artistului, Nicoleta adora muzica populara si topaie prin casa atunci cand aude o piesa de-a parintilor sai Nicolae Botgros sustine cu mandrie ca in casa lui ”creste o artistă”.

Cine este Nicolae Botgros

Nicolae Botgros s-a nascut pe 25 ianuarie 1953, in satul Badicu-Vechi, raionul Cahul, Republica Moldova, intr-o familie de lautari.

Tatal sau a fost lautarul Dumitru Botgros. Nicolae si cei doi frati au invatat sa cante la cate un instrument, lui Nicolae revenindu-i toba.

La sapte ani s-a dus la Scoala de muzica din Cahul. Impreuna cu fratele sau Vasile, s-a intors primavara acasa, din lipsa de bani. Copiii cantau la nunti pentru a castiga un ban. Cate putin, Nicolae a lasat toba in favoarea viorii.

Mai tarziu, Nicolae Botgros a ajuns la Soroca, la Scoala de iluminare culturala. Aici pentru prima data a asistat la un concert al orchestrei „Lautarii”.

loading...