Seminte de floarea soarelui. Ce se intampla, de fapt, cand le mananci. Au niste beneficii miraculoase pentru organismul tau. Sunt mai mult decat o gustare satioasa, continand o multime de nutrienti. Insa trebuie consumate cu moderatie, pentru ca au un aport caloric mare.

Citeste si: Cum se face siropul de catina. Efectele miraculoase asupra organismului

Semintele de floarea-soarelui pot reduce inflamatia la persoanele de varsta a doua si la persoanele varstnice. Acest efectu poate ajuta la reducerea riscului de boli cardiace. Un studiu a demonstrat ca un consum mare de nuci si seminte a fost asociat cu reducerea inflamatiei.

Seminte de floarea soarelui. Ce se intampla, de fapt, cand le mananci

Cei care consuma semintele de floarea-soarelui de 5 ori pe saptamana sau mai des au inregistrat niveluri reduse ale proteinei C-reactive. Aceasta este o substanta chimica esentiala implicata in inflamatie.

Citeste si: Beneficii varza. Efectele miraculoase asupra organismului

Un alt studiu a inclus femeile aflate in perioada post-menopauza, care sufereau de diabet de tip 2. Ele au consumat 30 de grame din semintele de floarea-soarelui sau migdale, in fiecare zi. Gustarea era inclusa intr-o dieta sanatoasa, pentru o perioada de 3 saptamani.

Beneficiile miraculoase pentru organism

Seminte de floarea soarelui. Pana la finalul studiului, cele doua grupuri au inregistrat o scadere a colesterolului total si a colesterolului LDL. Dieta care includea seminte de floarea-soarelui a redus nivelul trigliceridelor in sange mai vizibil decat dieta in care au fost incluse migdalele, scrie doc.ro.

Semintele de floarea-soarelui contin o cantitate mare de proteine, grasimi mononesaturate si vitamina E. O portie mica, de aproximativ 28 de grame, contine:

  • 164 de calorii;
  • 2,4 grame fibre;
  • 5,8 grame proteine;
  • 5,2 grame grasimi mononesaturate sau grasimi „bune”;
  • 6,4 grame acizi grasi Omega-6;
  • 47% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina E;
  • 27% din cantitatea zilnica recomandata de mangan;
  • 23% din cantitatea zilnica recomandata de magneziu.

Specialistii spun si ca semintele de floarea-soarelui sunt bogate in grasimi, in mare parte in grasimi polinesaturate. Acestea pot ajuta la functionarea inimii.

loading...