Veste buna pentru copiii din Romania. Ministrul Muncii a anuntat, in cadrul unei sedinte de Guvern, dublarea alocatiilor. De la 1 septembrie 2020, suma primita de fiecare elev a fost majora, iar odonanta prevede dublarea plafonului.

Incepand cu data de 1 septembrie 2020, alocatiile elevilor din Romania s-au majorat cu 20 %. Ordonanta adoptata prevede dublarea sumei in urmatorii doi ani.

Mai mult, Ordonanta de Guvern intocmita de ministrul Muncii prevede ca alocatiile sa creasca de doua ori pe an, pana in 2022.

Dupa majorarea de pe data de 1 septembrie 2020 urmeaza inca o crestere de la 1 ianuarie 2021, tot cu 20 %. Incepand cu 1 iulie 2021 se mai aplica o marire de 20 %, iar acelasi sistem este prevazut si pentru 2022. Asadar, se va ajunge la aceasta dublare la 1 iulie 2022.

Klaus Iohannis a anuntat ca nu sunt bani pentru dublarea alocatiilor intr-o singura transa si a oferit asigurari suma primita de copii va creste etapizat.

„In conditiile in care economia romaneasca se contracta, (…) bugetul s-a diminuat semnificativ. A fost deja depasit deficitul care a fost calculat pentru intregul an. O sa fie o lupta. Nu cred ca se asteapta cineva ca toate cheltuile planificate initial sa fie facute. Pur si simplu nu sunt bani pentru toate”, a spus presedintele Klaus Iohannis.

loading...