Ingredientul care iti distruge sanatatea. Este banal si se gaseste in orice bucatarie. Romanii il consuma zilnic, dar nu au idee la ce pericol se expun, de fapt. Efectele pot fi devastatoare. Sigur il ai si tu chiar acum in casa, la indemana.

Indiferent ce fel de mancare mananci acasa sau la restaurant, sigur vei fi tentat sa il consumi. Organismul nostru are nevoie de el, dar in doze foarte mici. Orice depaseste aceste limite, ne face foarte mult rau.

Ingredientul banal din bucatarie care iti distruge sanatatea. Efectele sunt devastatoare

Organismul uman are nevoie de sare, caci despre acest ingredient este vorba, Insa avem nevoie de doar 200 miligrame de sodiu. Asta inseamna mai putin de 0,5 grame de sare pe zi pentru ca organismul sa functioneze optim. Cu toate acestea, romanii ajung sa consume extrem de multa sare in exces.

Unul dintre motive este ca noi nu cunoastem cantitatea de sare pe care o contine fiecare produs pe care il consumam. Mai mult decat atat, majoritatea considera gustul sarat necesar oricarui fel de mancare.

Ingredientul care iti distruge sanatatea. Altfel se spune ca nu are gust.

Cum ne poate afecta sanatatea consumul excesiv de sare

1. Cauzeaza dezechilibre ale fluidelor

Echilibrul sodiului, potasiului si al fluidelor din organism este un proces delicat. Acesta implica si rinichii, care pot fi afectati de consumul excesiv de sare. Tocmai de aceea se recomanda sa bei apa zilnic, in cantitati suficiente, scrie RTV.

2. Pune presiune asupra inimii

Ingredientul care iti distruge sanatatea. Tensiunea arteriala creste din cauza consumului de sare. Poate duce chiar la numeroase complicatii, precum deteriorarea arterelor, inimii si a altor organe sau cresterea riscului de insuficienta cardiaca, accident vascular cerebral si insuficienta renala.

3. Poate duce la balonare

Prea multa sare poate cauza, de asemenea, balonare. Asta se intampla din cauza retentiei de apa. Balonarea este temporara, insa poate deveni o sursa de disconfort. Daca stii ca ai astfel de probleme, redu consumul de sare.

loading...