Veste buna pentru romanii care urmeaza sa dea examenul pentru permisul de conducere. Masura a intrat in vigoare, joi, 24 septembrie 2020 si este valabila si pentru cei care doresc sa-si inmatriculeze o masina.

Romanii care vor sa obtina permisul de conducere nu trebuie sa mai umble pe la diferite banci pentru a plati taxa necesara acestui serviciu. Reprezentantii Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei au anuntat ca plata pentru permisul de conducere, autorizatia de circulatie provizorie si certificatul de inmatriculare se pate face incepand de asta online pe Ghiseul.ro, atat pentru persoanele fizice cat si pentru cele juridice.

Toate aceste plati pot fi facute prin ghiseul virtual, rapid, sigur, fara cozi sau comisioane. Mai mult, aceste servicii au fost adaugate in platforma administrata de Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei datorita interconectarii sistemelor informatice ale Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare Vehicula (DRPCIV) si ale Regiei Autonome Adrministratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

„Accesibilitatea este un factor esential in procesul de digitalizare a serviciilor publice. De la crearea Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei, peste 50 de noi tipuri de servicii publice au fost integrate in platforma www.ghiseul.ro, fiind accesibile la un click distanta. Astazi, am facut inca un pas catre interoperabilitatea institutiilor publice. Dar eforturile echipei ADR pot fi incununate de succes doar daca actionam impreuna. Va indemn sa fiti responsabili si sa folositi aceste mijloace online de plata. Va protejati de riscurile sanitare asociate pandemiei COVID-19 si economisiti timp pretios. Interconectand institutiile publice, digitalizam Romania si transformam cozile in click-uri”, a anuntat vicepresedintele ADR, Octavian Oprea.

loading...