E scandal mare in TVR, dupa ce Mircea Radu nu si-a declarat toate veniturile obtinute din realizarea unei emisiuni la televiziunea publica. Marina Almasan a vorbit public despre acest subiect si spera sa se faca dreptate.

Mircea Radu a primit 112.574 de lei pentru 8 emisiuni Down the road – Aventura realizate la TVR, iar in declaratia de avere a trecut doar jumatate din suma. Dupa ce a fost sesizat de sindicat, Mircea Radu a rectificat suma si a sustinut ca a fost o eroare omeneasca, neintentionata.

„Pe scurt, suma trecuta in precedenta declaratie de avere a fost gresita. A fost o eroare omeneasca, neintentionata si reparata in termen legal. Atat si nimic mai mult”, arata un comunicat remis de Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Protocol al TVR, pe care prezentatorul il conduce.

Vedeta TVR sustine ca Mircea Radu a incasat mai multi bani decat merita: „Oricum, eu si colegii mei am fost socati si de banii halucinanti primiti de Mircea la TVR, dar mai ales de gafa impardonabila pe care a facut-o, tainuindu-si veniturile in declarația de avere”.

Marina Almasan se declara uluita de situatie, dupa ce a fost luata la ochi de conducerea TVR si amenintata ca va fi sanctionata disciplinar pentru afirmatiile sale cu privire la acest scandal.

„Sunt uluita cum o simpla parere, spusa despre o situatie punctuala din institutia pe care o cunosc, de 30 de ani, mai bine decat propria casa, poate genera astfel de furtuni. In ce tara traim?!? Adica… nu li se intampla nimic celor care fac fals in declaratii si li se intampla celor care isi spun o simpla parere?! Ii ințeleg pana si pe colegii mei, care prefera sa stea in umbra, dar ma felicita, in privat, pentru atitudine: daca eu, cu pozitia si notorietatea mea, am parte de un astfel de tratament (si , credeti-ma, din decenta inca nu povestesc totul!), ei… la ce sa se astepte? Sa li se ia emisiunile, sa li se bage bete-n roate sau chiar sa fie puși pe liber?! Nu toti au inconstienta mea, de a se arunca in lupta (sper nu cu morile de vant). Dar prezenta alaturi de mine a unor avocati straluciti si a puternicului sindicat MediaSind imi da certitudinea ca lupta va fi corecta si ca, in final, va castiga… TVR!”, a declarat Marina Almasan, pentru click.ro.

loading...