Nu de putine ori ni s-a intamplat sa auzim zgomote ciudate sau interferente atunci cand eram intr-o discutie telefonica si ne-am intrebat: oare suntem ascultati!? Iata ca in textul de mai jos va prezentam cateva solutii pentru a deslusi acest mister.

Odata cu tehnologia a intervenit si incertitudinea. Astazi vorbim despre ascultarea telefoanelor mobile si despre integritatea datelor personale.

Platforma online brightside.me a adunat cele mai importante coduri, unele sunt si secrete, pentru a le folosi atunci cand banuim ca mai exista si altcineva „pe fir”.

*#62# – cu acet cod, puteti afla daca apelurile, mesajele si alte date sunt redirectionate. Imediat dupa ce introduceti codul, pe ecran va este afisat statutul diferitelor tipuri de redirectionari.

002# – acesta este un cod universal pentru oprirea tuturor formelor de redirectionare din telefon. Mai mult, acest cod se poate folosi inainte sa utilizati roamingul, iar in acest fel, banii nu vor mai fi luat din cont pentru apelurile care sunt redirectionare catre mesageria vocala.

*#06# – cu ajutorul acestui cod puteti afla IMEI -ul telefonului. Daca stiti acest numar, va puteti gasi telefonul in caz ca il pierdeti sau vi se fura.

Coduri speciale

Potrivit aceleiasi surse, exista coduri speciale care permit sa aflati daca cineva va urmareste locatia. Pentru aceasta aveti nevoie de utilitarul NetMonitor si tastati unul din urmatoarele coduri:

  • pentru iPhone: * # 12345 # 3001 *
  • pentru Android: * # * # 4636 # * # * sau * # * # 197328640 # * # *

Pasul 1. Mergeti la sectiunea numita UMTS mediu mobil, apoi UMTS RR info, si scrie toate numerele de sub ID – ul celulei. Aceste numere sunt statiile de baza situate in apropiere. Telefonul se va conecta in mod implicit la acea statie care emite cel mai bun semnal.

Pasul 2. Du-te inapoi la meniul principal si fa clic pe fila Informatii MM, apoi pe servire PLMN. Notati numerele de sub Local Area Code (LAC).

Pasul 3. Cu ajutorul acestor doua numere si un site obisnuit (a patra fila din stanga), puteti determina locatia pe harta a statiei de baza la care telefonul este conectat.

loading...