Actorul Costel Baloiu s-a nascut pe data de 17 mai 1959, iar la varsta de 14 ani a cunoscut succesul datorita rolului sau din filmul Pistruiatul, regizat de Sergiu Nicolaescu. Ce mai face acum?

Din pacate, cariera de actor a lui Costel Baloiu a durat doar 12 ani. Totul s-ar fi intamplat din cauza ca nu ar fi ramas in relatii bune cu regizorul Sergiu Nicolaeascu. La varsta de 26 de ani, acesta a trebuit sa se reorienteze si sa-si caute alta meserie.

Potrivit presei, Costel Baloiu a incasat pentru rolul din Pistruiatul 100.000 de lei. Din anul 1985, acesta a devenit sofer, iar acum lucreaza la Ministeul Educatiei, la Unitatea de Management.

„Sunt sofer profesionist, sofatul e pasiunea mea, dar mai gresesc si eu. Uneori mi s-a mai intamplat sa se poarte politistii frumos cu mine“, spunea, in urma cu doi ani, pe o pagina de Facebook, Costel Baloiu.

Pistruiatul, film de propaganda

Pistruiatul este un serial romanesc de propaganda din anul 1973, constand din 10 episoade. Serialul povesteste aventurile fictionale ale baiatului pistruiat Mihai Plesa, pe masura ce acesta devine implicat in sprijinirea miscarii ilegaliste.

Regizat de Francisc Munteanu, din distributie au facut parte Sergiu Nicolaescu, in rolul ilegalistului Andrei, Réka Nagy in rolul principal feminin al profesoarei de istorie si Costel Baloiu, in rolul de debut Pistruiatul.

Intr-un mic orasel de provincie, membrii Miscarii ilegaliste comuniste pregatesc cu inflacarare ziua Eliberarii. Pistruiatul, un simpatic baietandru de 14 ani, devine eroul acestor evenimente conduse din umbra de insusi prietenul si tovarasul sau, Andrei.

Ajutat de profesoara de istorie, de tatal sau si, de cele mai multe ori, de cainele Calu, pustiul face fata cu dezinvoltura si curaj oricarei provocari. Intr-un tarziu, Pistruiatul afla care a fost rezultatul acelor „misiuni” date de Andrei: sprijinirea miscarilor comuniste.

loading...