Cum se scoate corect o capusa. Capusele sunt extrem de periculoase pentru sanatatea noastra. Putem fi muscati fara sa ne dam seama, fiindca ele se gasesc in iarba si se pot prinde de pielea umana sau de blana animalelor. Sunt organisme parazite, iar capusele infectate cu Borrelia transmit si cumplita boala Lyme.

Simplul contact cu o capusa nu este periculos, dar daca a apucat sa se infiga in piele, este foarte important sa stii sa o scoti corect. Cum se scot capusele din piele si care este metoda corecta, de fapt? Astazi iti explicam toate aceste detalii. Trebuie actionat cu grija, pentru ca exista riscul ca ea sa se rupa si sa ramana capul infipt in piele.

Cum se scoate corect o capusa. Ai nevoie doar de un chibrit

In acest fel se poate produce o infectie nedorita. Daca nu reusesti singur, cu una dintre cele patru metode de scos capusele pe care ti le prezentam astazi, atunci trebuie neaparat sa te duci la medic cat mai rapid!

Cum se scot capusele din piele – metoda corecta

Batul de chibrit

Este o metoda veche, dar de mare succes. Se umezeste capul batului de chibrit, apoi se traseasa cateva cercuri in jurul locului in care este infipta capusa. In scurt timp, va scoate singura capul din piele si va iesi singura pe batul de chibrit. Este atrasa, de fapt, de mirosul de fosfor.

Untura de porc

Daca observam ca avem o capusa infipta in piele, trebuie sa acoperim zona cu multa untura solida.

Cum se scoate corect o capusa. Apoi asteptam 3-4 minute. Untura astupa complet capusa, dar si zona afectata, iar apoi o forteaza sa scoata capul din piele din cauza lipsei de oxigen. Poate fi nevoie sa repeti procesul.

Tinctura de iod

Umezeste o bucata de vata in tinctura si apoi aplica pe capusa. Tine fixa vata peste capusa timp de 4-5 minute. Asa se va desprinde singura. Poti cumpara tinctura de iod din majoritatea farmaciilor. Daca nu iese din prima, repeta operatiunea de mai multe ori.

Acetona

Daca vezi ca ai o capusa infipta sub piele, chiar daca este pe brate, picioare, spate sau orice alt loc, trebuie sa umezesti o bucata de vata in acetona.

Cum se scoate corect o capusa. Apoi o aplici pe capusa si va cadea singura in cateva minute. La final, se dezinfecteaza zona cu iod si se unge cu crema de galbenele si propolis, scrie cancan.ro.

Care sunt posibile simptome ale bolilor transmise de capuse:

  • Spoturi sau puncte rosii
  • Prurit in jurul muscaturii
  • Rigiditate la nivelul gatului
  • Ameteala
  • Dureri de cap
  • Senzatie de slabiciune
  • Durere de muschi sau articulatii
  • Febra
  • Noduli limfatici inflamati

Daca aveti astfel de simptome, trebuie sa va adresati de urgenta medicului!

loading...