Dacia se pregateste sa lanseze un nou model SUV. Masina se afla deja in teste, iar, potrivit specialistilor, noua masina va fi inclusa in gama producatorului incepand de anul viitor.

Veste imporanta pentru iubitorii marcii Dacia. Francezii de la Renault fac deja teste cu viitorul SUV Dacia. Este vorba despre un inlocuitor al modelului Lodgy, care a fost transformat din monovolum in crossover.

Revista L’Argus a publicat o serie de imagini cu noul model Dacia in teste, pe strada. Dimensiunile viitorului SUV Dacia vor fi apropiate de cele ale lui Lodgy, intre 4,5 si 4,6 metri. Mai mult, noul model va beneficia de noua platforma CMF-B, pe care au fost dezvoltate noile Sandero si Logan.

Noul SUV Dacia va fi fabricat in uzina Renault din Maroc, unde sunt produse astazi Dokker, Lodgy, Logan si Sandero. Odata cu acest nou crossover vor disparea modelele Lodgy si Logan MCV.

Inca nu se stie numele noului model, dar se speculeaza ca ar fi Grand Duster. Data prezentarii ar putea fi in toamna anului 2021, iar pe pietele europene va fi disponibil din anul 2022.

loading...