Un ghid turistic american a prezentat cele mai importante locuri de vizitat din Romania. Este vorba despre frumuseti naturale, biserici, castele, printre care Vulcanii Noroiosi sau Salina Praid.

Romania este una dintre cele mai frumoase tari din lume, iar tara noastra este descoperita din ce in ce mai des de straini. Recent, un turist american a publicat un top cu atractiile din Romania care l-au impresionat.

Acesta a prezentat atractiile cu descrierea “Atractii neobisnuite si locuri de vazut in Romania”.

 1. Cimitirul Vesel de la Sapanta
 2. Castelul Corvinestilor de la Hunedoara
 3. Castelul Poenari
 4. Cascada Bigar, Caras-Severin
 5. Manastirea de lemn de la Francesti
 6. Trovantii de la Costesti
 7. Palatul Mogosoaia
 8. Arcul de Triumf de la Bucuresti
 9. Manastirea Horezu
 10. Lacul Sfanta Ana
 11. Capul lui Decebal de la Dunare
 12. Muzeul Zoologic de la Cluj
 13. Salina Praid
 14. Muzeul de Vanatoare August von Spiess de la Sibiu. Muzeul de Vanatoare „August von Spiess” este un muzeu național din Sibiu, amplasat in Str. Scoala de Înot nr. 4.
 15. Salina Turda
 16. Templul de la Sinca Veche
 17. Pestera Ursilor din Muntii Apuseni
 18. Vulcanii Noroiosi din comuna Scortoasă, Buzau
 19. Satul inundat de la Bezidu Nou
 20. Cazinoul din Costanta
 21. Biserica veche de la Densus
 22. Satul acoperit de la Geamana
 23. Brasov (numele de la intrarea in oras)
 24. Manastirea Snagov
 25. Muzeul de Farmacie de la Sibiu

Cele mai frumoase orase montane din Romania

In tara noastra ne putem bucura de niste peisaje de basm. Avem munte, mare, campie, Delta Dunarii, rauri ca-n filme. Chiar si strainii sunt cuceriti de frumusetea pe care o gasesc aici. Printre cele mai cautate destinatii sunt orasele montane.

Ofera turistilor atat niste peisaje sublime, cat si o cultura locala care atrage pe oricine. Istoria acestor locuri le-a transformat in niste atractii cautate deopotriva de romani si de straini. Reprezinta niste locuri cu un farmec deosebit indiferent de anotimp.

Sinaia

Acest oras este numit si „Perla Carpatilor”. A fost ales pentru a fi resedinta de vara a Familiei Regale a Romaniei. Este un orasel de la poalele Muntilor Bucegi care atrage mii de turisti in fiecare an. Este o destinatie cautata atat pe timpul verii, cat si iarna. Pentru doritorii de adrenalina, orasul ofera ca atractie cele 14 partii de ski, de dificultati variate.

Cele mai frumoase orase montane din Romania. Daca esti pasionat de drumetii, poti alege trasee catre Cota 1400, Cota 2000, Piatra Arsa, Babele sau Vatful Omu. Printre obiectivele turistice se numara si: Castelul Peles si Pelisor, Cazinoul Sinaia si casa compozitorului George Enescu. CITESTE AICI ARTICOLUL COMPLET.

loading...