Putina lume stie ca nucile au foarte multe beneficii pentru sanatatea noastra. Dar ce se intampla in corpul tau daca mananci cinci nuci in fiecare zi? Iata mai jos explicatiile specialistilor.

Potrivit unui studiu, consumul regulat de nuci ofera protectia impotriva bolilor de inima. Daca mananci miez de nuca cu regularitate, acest lucru iti va reduce riscul si iti va oferi protectie impotriva bolilor cardiovasculare.

Mai mult, cercetatorii au descoperit o imbunatatire a nivelului de colesterol si o flexibilitate sporita a vaselor de sange, care ajuta fluxul de sange, la doar patru ore dupa ce oamenii au consumat miez de nuca sau ulei de nuci.

Concluzia oamenilor de stiinta

“Si chiar prin consumarea unei cantitati mici, adica un pumn de miez de nuca, sau prin folosirea unui ulei de nuca timp de patru zile pe saptamana poti sa reduci semnificativ riscul de a suferi boli de inima”, a spus Dr. Penny Kris Etertot, profesor de nutritie la Universitatea Penn State din Pennsylvania.

Oamenii de stiinta au identificat in acest studui portia clara pe care trebuie sa o administrezi zilnic pentru a te bucura de o sanatate mai buna.

Reteta:

Daca consumi doar 3 linguri (51 de grame) de ulei de nuca iti poti imbunatati starea vaselor de sange in doar patru ore.

Specialistii sustin ca uleiul de nuci s-a dovedit a fi deosebit de bun pentru a mentine integritatea celulelor endoteliale. Acestea sunt celulelel care captusesc si imbraca vasele de sange si joaca un rol important in flexibilitatea acestor vase, potrivit healthylifetricks.com.

loading...