Cele mai frumoase orase montane din Romania. In tara noastra ne putem bucura de niste peisaje de basm. Avem munte, mare, campie, Delta Dunarii, rauri ca-n filme. Chiar si strainii sunt cuceriti de frumusetea pe care o gasesc aici. Printre cele mai cautate destinatii sunt orasele montane.

Ofera turistilor atat niste peisaje sublime, cat si o cultura locala care atrage pe oricine. Istoria acestor locuri le-a transformat in niste atractii cautate deopotriva de romani si de straini. Reprezinta niste locuri cu un farmec deosebit indiferent de anotimp.

Cele mai frumoase orase montane din Romania. TOP 3 destinatii de basm

NU trebuie sa va limitati gusturile la statiunile de pe Valea Prahovei. Muntii nostri ofera mult mai multe oportunitati pentru turism. Astazi va oferim cateva detalii despre trei destinatii de basm. Va vor oferi o liniste si o bucurie care merita fiecare banut cheltuit in vacanta. Trebuie neaparat sa le vedeti macar o data in viata.

Sinaia

Acest oras este numit si „Perla Carpatilor”. A fost ales pentru a fi resedinta de vara a Familiei Regale a Romaniei. Este un orasel de la poalele Muntilor Bucegi care atrage mii de turisti in fiecare an. Este o destinatie cautata atat pe timpul verii, cat si iarna. Pentru doritorii de adrenalina, orasul ofera ca atractie cele 14 partii de ski, de dificultati variate.

Cele mai frumoase orase montane din Romania. Daca esti pasionat de drumetii, poti alege trasee catre Cota 1400, Cota 2000, Piatra Arsa, Babele sau Vatful Omu. Printre obiectivele turistice se numara si: Castelul Peles si Pelisor, Cazinoul Sinaia si casa compozitorului George Enescu.

Brasov

Este cunoscut drept “Orasul de sub Tampa” si reprezinta unul dintre cele mai vizitate orase montane din Romania. Chiar daca orasul este agitat in zona centrala, se imbina perfect cu linistea muntilor care il inconjoara.

Citeste si: Curiozitati despre Brasov. Istoria inedita a orasului de la Poalele Tampei

Biserica Neagra si Piata Sfatului sunt doar doua dintre atractiile culturale ale zonei. Arhitectura cladirilor, precum si variantele de trasee montane din zona, ofera cate ceva pentru orice tip de turist.

Vatra Dornei

Cele mai frumoase orase montane din Romania. Aici veti gasi aer curat, liniste si izvoare termale. Aceasta statiune este una dintre cele mai populare. Atat vara, cat si iarna, mii de turisti se inghesuie sa ii admire frumusetea. In anotimpul rece, „Perla Bucovinei” devine o statiune in care schiul este rege.

Pentru dependentii de adrenalina, ofera activitati precum rafting sau parapanta. Daca vrei sa te relaxezi doar, ai la dispozitie tratamente la izvoarele cu apa minerala carbogazoase, bicarbonatate, calcice, magnezice si sulfuroase.

Citeste si: Comorile din Romania. Cum arata acum turnurile de apa

loading...