Cele mai bune filme rusesti. Cinematografia ruseasca este una dintre cele mai apreciate din lume. Stilul, povestile, actorii, reproduc niste povesti intr-un mod incredibil. Cu toate ca este extrem de diferita de cinematografia americana, sunt o multime de admiratorii ai culturii estice.

Astazi iti prezentam TOP 3 pelicule pe care trebuie sa le vezi neaparat in aceasta viata. Sunt niste filme remarcabile, care au intrat in istorie. Trezesc stari si senzatii si la zeci de ani de la lansarea oficiala. Le poti revedea oricand cu drag si emotie in suflet.

Cele mai bune filme rusesti. TOP 3 pelicule pe care trebuie sa le vezi

1. Moscova nu crede in lacrimi

Acest film a fost lansat in anul 1980 si a luat premiul Oscar pentru Cel mai bun film strain. Este un film extrem de curajos, daca tinem cont ca, in acea perioada, existau doar filme despre iubiri platonice si gloria comunista.

Povestea urmareste evolutia a doua fete de provincie, care ajung sa traiasca intr-un oras mare. Le privim vietile, deciziile, necazurile si bucuriile. Spre final, ajungem si la felul in care au ajuns dupa 20 de ani de la primul moment in care le cunoastem.

Citeste si: TOP 5 cele mai bune filme de dragoste din toate timpurile

2. Admiralul

Cele mai bune filme rusesti. Acest film a fost lansat in 2008. Urmareste povestea caderii ultimei monarhii din Rusia, precum si preluarea puterii de catre comunisti. Include si imagini rascolitoare, care au in prim-plan confruntarile violente dintre Armata Rosie si Armata Alba.

Admiralul Kolchak este ultimul care mai opune rezistenta miscarii leniniste. In paralel, ne este prezentata si povestea de dragoste dintre el si sotia unui subordonat de-al sau. Decorurile si costumele iti vor atrage privirea si te vor cuceri iremediabil, sustine moldova.org.

3. Barbierul din Siberia

Cele mai bune filme rusesti. Este o capodopera a cinematografiei rusesti. Filmul a fost lansat in anul 1998, dar are si acum suficienti admiratori. Dincolo de povestea de dragoste dintre o cetateana americana si un cadet rus, avem parte de splendoarea peisajelor din Rusia.

Citeste si: Unde se filmeaza, de fapt, serialul Vlad de la Pro TV

Pe fundal, povestea dramatica este completata de minune cu muzica lui Mozart si Chopin. Filmul are la baza nuvela lui Cehov, asa ca puteti face si comparatia dintre carte si film. Cu siguranta nu veti regreta daca il vizionati.

loading...