Petunia curgatoare. Astazi iti oferim cele mai bune sfaturi pentru cultivarea acestor flori superbe. Sunt usor de cultivat si de o frumusete iesita din comun. Trebuie doar sa le asiguri nevoile de baza si sa aplici cateva trucuri de ingrijire. Nu este de ajuns doar sa le uzi din cand in cand.

Citeste Plantarea si cresterea daliilor. Tot ce trebuie sa stii despre aceste flori superbe

Daca vrei sa te bucuri de cea mai frumoasa varianta a acestei specii, alege soiurile care curg in cascada. Floarea aceasta are un parfum usor condimentat si culori luminoase. Infrumuseteaza cu succes orice veranda, gradina, balcon sau alt loc unde alegi sa o asezi.

Petunia curgatoare. Cele mai bune sfaturi pentru ingrijirea florilor

Petunia are nevoie multa de lumina, cel putin sase pana la opt ore pe zi, ca sa infloreasca la maximum. Se poate dezvolta si cu mai putina lumina naturala, cu mai putin soare direct. Totusi nu va inflori asa de repede si va avea mai putine inflorescente.

In privinta apei, petuniile de pamant pot rezista cu o hidratare profunda pana la cateva saptamani. Petuniile curgatoare sunt insa diferite. Ele au nevoie sa fie udate de cateva ori pe saptamana. Sau chiar zilnic, daca este cazul. Mai ales atunci cand sunt valuri de caldura.

Citeste si: Plante pentru balcon si terasa. Care sunt cele mai recomandate plante

Petunia curgatoare. Este recomandat sa tii petuniile in vase, pentru a fi la adapost de ploi si vant. Au o tulpina foarte fragila si se pot rupe usor. Trucurile utile pentru petunii sunt doua mari si late. Cand toaletezi petunia, trebuie sa folosesti foarfece sau alte ustensile de curatat si de taiat sterile.

In acest fel previi imbolnavirea celorlalti lastari si inflorescente. Petuniile au nevoie de mult fier. Atunci cand incep sa i se ingalbeneasca frunzele, inseamna ca a aparut o carenta. Atunci stii ca trebuie sa ceri ajutorul unui horticultor cu experienta, scrie clickpentrufemei.ro.

Citeste si: Sfaturi plante de gradina. Ce plante infloresc tot anul

loading...