Rasturnare de situatie in Romania. Guvernul este obligat sa majoreze pensiile romanilor cu 40 %. In plus, masura mai prevede ca salariile profesorilor sa fie majorate din 2020, nu din 2021.

PSD are majoritate in comisiile reunite de buget din Parlament si au adoptat masuri cu impact financiar important pentru Romania. Deciziile sunt aspru criticate de PNL, care sustine ca nu exista resurse financiare pentru aceste masuri.

Parlamentarii din comisiile de buget au votat majorarea pensiilor cu 40 % si obligarea Guvernului sa majoreze acum salariile profesorilor, nu din 2021 cum era prevazut initial.

In plus, s-a aprobat alocarea sumei de 3.400 de milioane de lei pentru programul Start Up Nation si acordarea a 1,5 miliarde de lei la sumele defalcate din TVA pe anul 2020 pentru finantarea bugetelor locale.

Florin Roman, liderul deputatilor PNL, spune ca PSD arunca in aer finantele Romaniei, iar masurile ar afecta tara noastra.

„Un PSD ilegitim, dar inca numeros, a angajat cheltuieli in valoare de circa 65 miliarde de lei, adica aproximativ 6,5% din PIB-ul national. Spun un PSD ilegitim, intrucat toate celelalte partide parlamentare (PNL, USR, UDMR, Pro Romania si minoritati nationale) au boicotat spectacolul sinistru pus in scena de Marcel Ciolacu si compania. Dupa esecul motiunii de cenzura, este a doua oara in doar o luna de zile, cand PSD devine nefrecventabil pentru intreg Parlamentul.

Adoptarea raportului, precum si a altor proiecte cu impact bugetar urias (pensii, salarii profesori, alocatii, ISR, Start Up, catedrala si facilitati invatamant) inseamna pe o perioada de 4 luni din anul 2020 si pentru 2021, un total de circa 65 miliarde de lei. Tunul pe care PSD il da Romaniei loveste in siguranta fiecarui cetatean, pentru ca azi PSD a dat foc Romaniei. Consecintele se vor vedea curand in evaluarile agentiilor de rating”, a precizat deputatul liberal.

Liderul deputatilor PNL sustine ca va ataca la CCR toate proiectele cu impact bugetar, care pun in pericol stabilitatea economica a Romaniei.

loading...