Cum se obtine viza de flotant. Conform legii, orice persoana care locuieste mai mult de 15 zile la o adresa diferita de cea din domiciliu, poate solicita o viza de flotant. Putini stiu insa ce acte iti trebuie pentru a depune dosarul la Primarie.

Resedinta apare pe spatele buletinului, pe un autocolant. Din pacate, nu este valabila decat un an de zile. Daca doriti prelungirea termenului, atunci este nevoie de un nou drum la Evidenta Populatiei.

Daca doriti sa fiti luat in spatiu, este nevoie sa mergeti la Serviciul de Evidenta a Populatiei pe raza caruia locuiti insotit de proprietar. Acolo veti completa impreuna cu acesta o serie de documente.

Cum se obtine viza de flotant. Ce acte trebuie sa depui, de fapt, la Primarie

Persoana care gazduieste o persoana mai mult de 30 de zile, trebuie neaparat sa anunte politia sau serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor de pe raza unde este imobilul.

Daca viza de flotant s-a acordat acordat in baza unui act care este anulat ulterior sau se constata ca este fals, atunci stabilirea resedintei este nula.

Acte necesare pentru obtinerea vizei de flotant

Trebuie sa te adresezi Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor pe raza caruia locuiesti temporar, cu urmatoarele documente:

  • cerere pentru luarea in spatiu (model AICI)
  • actul de identitate al solicitantului, original si copie;
  • documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original si copie;

Citeste si: Radiere auto 2020. Cum poti scoate o masina din circulatie. Documentele necesare

Cum se obtine viza de flotant. Prezenta celui care te ia in gazda este obligatorie. Trebuie sa vina cu actul de identitate, pentru declaratia de luare in spatiu. Cererea se depune la SPCLEP a locului de resedinta. Aplicarea vizei de resedinta dureaza cateva zile, timp in care nu veti avea carte de identitate.

Citeste si: Se schimba buletinele. Toti romanii sunt vizati. Cand vor fi emise noile buletine cu cip

Atunci cand depuneti cererea, ofiterul va comunica data la care sa va prezentati pentru ridicarea buletinului cu aplicarea vizei de resedinta. Termenul de eliberare este de maxim 7 zile. In cazul alegerilor din 27 septembrie, trebuie sa stiti ca doar cei care obtin vize de flotant cu 60 de zile inainte de alegerile locale pot sa voteze, de fapt.

loading...