Ani de vechime la pensie. Cum afli, de fapt, cati ai. Tot ce trebuie sa stii cand iesi la pensie in 2020. Viitorii pensionari din Romania au primit acum o veste buna. Casa Nationala de Pensii Publice a anuntat cum poti afla daca iti lipsesc din anii de vechime, fara sa te deplasezi la sediu.

Orice persoana, cand trebuie sa depuna dosarul pentru pensie, isi doreste sa stie cu exactitate ce vechime are in campul muncii. Putini stiu insa ca trebuie sa verifice asta periodic. Altfel se pot trezi mai tarziu cu surprize neplacute. Multi angajatori mint ca platesc toate darile la stat, asa ca CSPP pune acum la dispozitie servicii electronice menite sa ajute populatia.

Ani de vechime la pensie. Cum afli, de fapt, cati ai. Tot ce trebuie sa stii cand iesi la pensie in 2020

Se pare ca acum pot fi obtinute o multime de detalii fara sa mai fie necesara deplasarea. Poti citi online informatiile despre stagiile de cotizare si poti verifica plata de catre angajator a contributiilor pentru pensii.

De la 1 septembrie 2021, cuantumul pensiei pe care o vor primii pensionarii va fi in functie de contributivitate. Asadar se vor calcula doar platile efective catre casele de pensii, informeaza playtech.ro.

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi

Trebuie sa intri AICI, sa iti faci un cont pe numele tau, apoi sa completezi cererea pentru cont. Trebuie tiparesti acea cerere, sa o semnezi si sa o depui personal la o casa teritoriala de pensii. Trebuie neaparat sa ai asupra ta un act de identitate in original.

Ani de vechime la pensie. Cererea va fi procesata si aprobata, apoi vor fi transmise solicitantului.datele de acces, adica nume utilizator si parola. Acestea vor fi trimise pe e-mailul specificat de acesta in cerere. E-mail-ul va fi trimis in aceeasi zi. Contine un link, care trebuie accesat in maximum 72 de ore.

Ce informatii mai poti afla de pe noul site

  • informatii privind datele din carnetele de munca.
  • stagiile anuale si lunare aferente perioadei incepand cu aprilie 2001.
  • informatii din declaratiile D112 depuse de angajatori.
  • informatii referitoare la viramentele la PILON II de pensii private.
  • informatii referitoare la pensia comunitara.
  • informatii referitoare la debitele din executare silita.
  • informatii referitoare la fisa financiara.
loading...