Maine se comemoreaza 19 ani de la sangeroasele atacuri teroriste comise in Statele Unite. Pe data de 11 septembrie 2001, cu patru atacusi sinucigase, membrii retelei teroriste Al-Qaida au deturnat patru avioane de linie si au atacat turnurile gemene World Trade Center din New York si Pentagonul din Washinghton. Am patrulea avion s-a prabusit fara a-si atinge tinta.

Peste 2.400 de fotografii au fost descoperite intr-o casa scoasa la vanzare in Statele Unite. Imaginile par apocaliptice si au surprins momentele de dupa prabusirea turnurilor gemene World Trade Center din New York.

Potrivit presei, fotografiile au fost stocate pe CD-uri si au fost realizate de un muncitor in constructii, care nu a fost identificat pana acum. In plus, imaginile au fost facute publice si sunt postate pe platfotma Flickr.

“In mod obisnuit astfel de lucruri sunt ignorate la vanzarile de obiecte. Cel mai probabil ajungeau la gunoi, daca nu ne-am fi dus sa vedem”, a declarat Johnathan Burgess, a spus barbatul care a asistat la vanzarea apartamentului, potrivit BBC.

Arhivistii se arata incantati de faptul ca au putut transfera datele de pe CD-urile vechi: “Este un miracol ca am putut transfera datele de pe CD-uri”.

Filmul tragediei de la 11 septembrie

Atentatele de la 11 septembrie au fost o serie de atacuri sinucigase coordonate de Al-Qaeda impotriva Statelor Unite care au avut loc la 11 septembrie 2001. In dimineata acelei zile, 19 teroristi Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri.

Teroristii au preluat controlul avioanelor, prabusind doua dintre ele in Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorand toate persoanele de la bord si multi alti oameni care lucrau in cladiri.

Ambele cladiri s-au prabusit in decurs de doua ore, distrugand si avariind si alte cladiri din jur. Teroristii au prabusit un al treilea avion in cladirea Pentagon din Arlington, Virginia, langa Washington, D.C. Al patrulea avion s-a prabusit pe o campie de langa Shanksville in zona rurala a statului Pennsylvania, dupa ce unii dintre pasageri si membrii echipajului au incercat sa recastige controlul avionului, pe care teroristii il indreptasera spre Washington, D.C. Nu au existat supravietuitori ai zborurilor.

In total, in urma atacurilor au murit 2.993 de oameni, inclusiv teroristii. Majoritatea covarsitoare ale celor morti erau civili, inclusiv cetateni din 90 de tari, potrivit Wikipedia.

loading...