Care sunt cele 7 chakre? Centrele subtile de energie din corpul uman au starnit imaginatia oamenilor de multa vreme. Doar cativa experti din intreaga lume au descifrat textele antice scrise in sanskrita si sa inteleaga adevarata semnificatie a chakrelor.

Chakra este un concept filozofic vechi de mii de ani. Reprezinta energia pe care o emana si o primeste o anumita parte a corpului. Cuvantul provine din limba sanskrita si inseamna „roata” sau „disc”. In cultura indiana, in cea budista si cea taoista, chakrele sunt responsabile de echilibrul atat fizic, cat si spiritual al omului.

Initial erau folosite de persoanele care meditau. Ele erau folosite drept punct de concentrare asupra unei parti a corpului. Persoana care medita vizualiza acest punct ca pe un disc de energie.

Exista o multime de sisteme de chakre, iar unii au numarat pana la 300 de puncte. Din 1918, atunci cand a aparut prima traducere din sanskrita in engleza pe aceasta tema, in Vest s-a impamantenit conceptul celor sapte chakre. Fiecare dintre ele are corepondente cu elemente primordiale, metale, culori, sunete, arome, planete si cristale.

Care sunt cele 7 chakre. Ce semnificatie au, de fapt

Prima chakra este Muladhara sau Radacina. Este situata la baza coloanei vertebrale, intre organul genital si anus. Din punct de vedere energetic, muladhara este asociata cu instinctul de supravietuire, siguranta si forta vitala. Vizual, este reprezentata prin lotusul cu patru petale. Elementul ei este Pamant, iar metalul care reprezentativ este otelul.

Urmatoarea chakra este Svadhisthana sau chakra Sacrala. Este localizata in zona testiculelor sau ovarelor. Guverneaza creativitatea, bucuria de viata si entuziasmul. Dezechilibrul ei poate explica violenta, dependentele si problemele sexuale. Swdhisthana este simbolizata prin lotusul cu sase petale si culoarea portocaliu.

A treia chakra este cea a Focului sau Manipura. Se afla sub stern si este asociata metabolismului, sistemului digestiv, pancreasului, ficatului, splinei, fierei si sistemului nervos vegetativ. Joaca un rol foarte important in digestie. Simbolurile aceste chakre sunt: lotusul cu 10 petale, aurul si culoarea galben.

A patra chakra este Anahata sau chakra Inimii. Este localizata in cosul pieptului. Este legata de timus, o parte a sistemului imunitar, dar si al sistemului endocrin. Guverneaza circulatia, iar emotional, dragostea neconditionata, dar si compasiunea. Este reprezentata de lotusul cu douasprezece petale. Este si unica chakra care are doua elemente: Foc si Aer.

Care sunt cele 7 chakre. A cincea este Vishuddhi sau chakra Gatului. Guverneaza vorbirea, auzul, vibratia si comunicarea. Este simbolizata de lotusul cu saisprezece petale, de culoarea albastru, elementul ei este Aerul, iar metalul este cuprul.

Ajna sau Aayga este Chakra Sprancenii sau Al Treilea Ochi. Se afla chiar deasupra radacinii nasului, pe mijlocul fruntii. Este asociata cu glanda pineala. Guverneaza toate procesele de constientizare. Printe ele se numara si gandirea, intuitia, viziunile, visele sau cunoasterea spirituala. Este reprezentata de lotusul cu doua petale si de culoarea violet, iar metalul ei este argintul.

A saptea chakra este Sahasrara sau Coroana. Corespunde glandei pituitare si este considerata ca drept chakra constintei pure. Este localizata chiar deasupra capului. Reprezinta legatura cu divinitatea, sursa universala de energie si constiinta colectiva. Simbolurile ei sunt lotusul cu o mie de petale si albul stralucitor. Elementul ei este Apa, metalul este staniu, iar cristalul de baza este ametistul, scrie clickpentrufemei.ro.

CITESTE SI:

Cum iti intaresti sistemul imunitar. Cele trei trucuri despre care nu stiai

Horoscop culori luna septembrie. Ce nuante iti aduc noroc in 2020

loading...