Minunea din Romania. Putina lume stie ca, in tara noastra, exista o lalea unica in lume. Frumusetea ei atrage imediat atentia, iar legendele care au aparut despre aceasta floare se transmit si acum, din generatie in generatie. Culoarea galbena pare desprinsa parca din soare.

Aceasta lalea infloreste la inceputul lunii aprilie. Poate fi observata inflorita pana la inceputul lunii mai. Din pacate insa, asta se poate doar de la bordul ambarcatiunilor de pe Dunare. Creste in zone greu accesibile si este protejata de lege. Orice turist care rupe un singur fir primeste amenda de pana la 10.000 de lei.

Minunea din Romania. Laleaua unica in lume si legenda ei

Floarea se numeste Laleaua galbena de Cazane sau Laleaua banateana (Tulipa hungarica). Habitatul ei il constituie versantii sudici abrupti ai Ciucarului Mare, care strajuiesc Cazanele Mari ale Dunarii, scrie realitateademehedinti.ro.

La noi exista intre 1.000 si 1.500 de indivizi maturi pe pantele sudice ale Portilor de Fier. In Serbia, planta a crescut rar pe versantii nordici, dinspre Portile de Fier. Din nefericire, a disparut in ultimii zece ani, conform Parcului Natural „Portile de Fier”.

Minunea din Romania. Exista si o legenda populara despre aceasta planta, care este unica in lume. Se spune ca, demult, o fetita a fost izgonita de acasa de mama sa vitrega. Atat de mult a plans fetita dupa ce a ajuns in aceasta zona salbatica, incat lacrimile ei s-au transformat miraculos in lujere de lalea galbena.

Satul din România unde nu există hoți, devenit celebru în întreaga lume

Un reportaj al jurnalistilor de la Euronews.com a reusit sa aduca in atentia mondiala, un sat in care hotii nu exista. Stiu, ati fi tentati sa credeti ca e situat prin Noua Zeelanda sau tarile nordice, dar nu. E in Romania!

Minunea din Romania. Satul Eibenthal face parte din comuna Dubova si este situat in județul Mehedinti. In prezent, populatia acestei asezari, numara aproximativ 300 de persoane, cele mai multe, de origine ceha.

In aceasta localitate, notiunea de seif sau de ascunzatoare a banilor nu exista. Oamenii traiesc intr-o liniste si intr-o armonie totala! Ba mai mult, localnicii din Eibenthal lasă sacosele – cu bani – agatate in stalpul de la poarta. Nu, nu, economiile lor nu sunt depozitate chiar in vazul lumii, ci au un scop precis: alimentarea gospodariilor cu paine. Citeste AICI toata povestea incredibila.

loading...