E oficial. A fost reglementata metoda prin care se vor acorda cei 2500 de lei pentru angajatii care au lucrat in regim de telemunca, potrivit unui ordin emis de ministul Muncii, Violeta Alexandru.

Angajatorii care au avut angajati care au lucrat in regim de telemunca cel putin 15 zile lucratoare pe perioada starii de urgenta, pot accesa suma de 2500 de lei.

Potrivit documentului, banii vor putea fi folositi pentru achizitionarea echipamentelor IT – smartphone, tableta sau laptop – pe care un angajator este obligat sa le asigure angajatilor.

Mai mult, pentru a accesa banii, angajatorul trebuie sa transmita online agentiilor pentru ocuparea fortei de munca mai multe documente justificative.

Dupa 30 de zile de la primirea sumei pentru fiecare angajat, angajatorul are obligatia de a transmite, tot online, angentiilor pentru ocuparea fortei de munca cateva documente.

Printre acestea se numara facturile fiscale emise de catre furnizorii de bunuri si servicii tehnologice, bonurile fiscale sau extrasele de cont care sa ateste plata facturilor, fisele de evidenta a materialelor de natura abiectelor de inventar date in folosinta salariatilor.

Cei care nu respecta termenul de 30 de zile pentru a trimite documentele justificative trebuie sa restituie integral suma primita.

loading...