Zarzavat la congelator. O multime de legume pot fi pastrate foarte bine peste iarna. Asa vom putea gati niste feluri de mancare delicioase si pline de vitamine. La final de august, preturile scad prin piete si ne putem face provizii. Este una dintre cele mai la indemana metode de conservare a legumelor.

Chiar daca ai la dispozitie doar congelatorul sau ai in casa si o lada frigorifica, poti pregati destule pachete incat iarna sa iti iei aportul de vitamine. Daca toci inainte legumele, scapi si de efort. Le poti pune direct in mancare in doi timpi si trei miscari.

Zarzavat la congelator. Cum se congeleaza corect legumele pentru iarna

Exista doua variante de a congela legumele pentru ciorbe, supe si tocanite. Inainte de etapa congelarii, vine cea de pregatire a legumelor si verdeturilor. Indiferent de modul in care alegi sa le pastrezi, legumele si verdeturile se spala foarte bine si se curata.

Se toaca marunt, fie cu ajutorul cutitului, fie cu robotul de bucătărie, dupa preferinta. Unele legume pot fi date pe razatoare, precum morcovul pastarnacul, radacina de patrunjel sau telina. Nu este recomandat sa faci asta cu ceapa.

Zarzavat la congelator. Dupa ce toci si pui in boluri toate legumele tocate si verdeata tocata, urmeaza sa alegi intre cele doua metode de congelare. Prima este congelarea legumelor in recipiente separate. Asa vei putea amesteca ingredientele in momentul prepararii, in functie de felul de mancare gatit.

A doua metoda o reprezinta congelarea amestecului de legume. Poate fi pregatit pentru ciorba, tocana, pilaf sau alte feluri de mancare. Aici partea dificila o reprezinta faptul ca trebuie sa te gandesti bine cand faci amestecul pentru ce mancare va fi folosit, de fapt, scrie lecturisiarome.ro.

Zarzavat la congelator. Insa, indiferent de varianta pe care o alegem, cu siguranta vom aprecia la iarna efortul de acum. Salvam timp, energie si chiar bani. O investitie facuta acum ne va aduce numai beneficii in lunile urmatoare.

loading...