ITP 2021. Ce iti poate face, de fapt, Politia Rutiera in lunile urmatoare, dar si anul viitor, daca esti prins fara ITP valabil? Din pacate, sunt foarte multi soferi care ignora si incalca legea, circuland asa. Insa, in cazul in care esti tras pe dreapta, risti o pedeapsa usturatoare.

Efectuarea inspectiei tehnice periodice atesta faptul ca automobilul tau se afla intr-o stare buna de functionare. De asemenea, certifica si ca masina ta are dreptul de a circula pe drumurile publice din Romania.

ITP 2021. Masinile noi vor face ITP-ul dupa 3 ani de la achizitionare. Ulterior o vor efectua o data la fiecare 2 ani. Automobilele cu o vechime mai mare de 12 ani trebuie sa fie inspectate o data pe an.

Pentru efectuarea inspecției tehnice periodice aveti nevoie de: 

  • certificatul de inmatriculare al autovehiculului in original;
  • actul de identitate al propietarului;
  • cartea de identitate a autovehicului (CIV);
  • asigurarea obligatorie a automobilului.

ITP 2021. Ce iti poate face Politia Rutiera daca nu ai ITP valabil

Esti tras pe dreapta si politistii descopera ca mergi cu o masina cu ITP expirat? Atunci inmatricularea acesteia va fi suspendata automat. Apoi iti va fi retinut certificatul de inmatriculare. Placutele de inmatriculare vor fi ridicate. Vei primi o amenda intre 1305 de lei si 2900 de lei.

Certificatul de inmatriculare si placutele de inmatriculare vor putea fi recuperate. Insa doar abia atunci cand vei dovedi ca ai luat ITP-ul la unul dintre service-urile autorizate.

ITP 2021. Suspendarea certificatului de inmatriculare inceteaza la data la care te prezinti la DRPCIV sau la serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor cu dovada efectuarii ITP-ului.

Daca esti prins si verificat de un inspector RAR in trafic si circulai cu un automobil fara ITP, ai la dispozitie 15 zile pentru înnoirea lui. Altfel vei ramane fara certificatul de inmatriculare.

loading...