Cod rutier 2020. Vrei sa iti pui folii de protectie pe geamuri, dar nu stii cum si unde se pun? Ai mare grija cu aceasta procedura, pentru ca te poti trezi ca incalci legea. Informeaza-te cum trebuie inainte sa faci asta. Afla chiar acum tot ce trebuie sa stii ca sa nu incalci regulile codului rutier.

Foliile auto sunt un accesoriu extrem de util pentru orice sofer, mai ales pe timpul verii. Ofera protectie termica si duc la reducerea consumului de carburant. Insa, daca pui folii neomologate, poti primi amenzi usturatoare. Chiar daca scapi de un control in trafic, tot vei avea de dat explicatii la revizia tehnica periodica.

Cod rutier 2020. Unde si cum trebuie sa pui foliile auto, ca sa nu incalci legea

Acolo va fi verificata starea foliilor, dar si gradul lor de transparenta. AICI poti gasi lista operatorilor economici care sunt autorizati de RAR sa monteze folii. Exista cateva reguli de care trebuie sa tii neaparat cont. Trebuie sa mergi la un service autorizat, din lista anterioara. Acolo iti vor da obligatoriu un certificat de conformitate.

Acesta precizeaza tipul foliei folosite, vehicului si atelierul, dar si certificatul de garantie. Poti aplica folia pe toate geamurile, cu exceptia parbrizului. Geamurile laterale din fata si luneta trebuie sa asigure o vizibilitate de minim 70%.

Cat te costa, de fapt, sa pui folie auto

Cod rutier 2020. Preturile pentru folia auto variaza in functie de calitate. Pornesc de la 300 de lei, insa puteti scoate si 10.000 de lei din buzunar pentru montarea foliilor auto.

Daca foliile de protectie nu respecta prevederile Codului Rutier sau nu sunt omologate riscati sa ramaneti fara talon, dar si sa primiti amenzi de pana la 20.000 de lei, conform stiridirecte.ro.

CITESTE SI:

Greseala banala pe care o fac multi soferi. Cat de periculoasa este, de fapt

loading...