Calendar ortodox septembrie 2020. Care sunt sarbatorile religioase si zilele de post din luna septembrie? Ce zile sunt trecute cu cruce rosie in calendarul ortodox 2020? Veti afla imediat daca cititi in continuare.

Exista anumite perioade in care crestinii ortodocsi au parte de mari sarbatori, cum ar fi Craciunul si Pastele. Insa, si restul lunilor din an au o semnificatie si o incarcatura aparte. Afla chiar acum cum trebuie sa te pregatesti sufleteste pentru prima luna de toamna.

Calendar ortodox septembrie 2020. Sarbatorile religioase cu cruce rosie si zilele de post

Luna septembrie are trei mari praznice insemnate cu cruce rosie in calendar: Anul Nou Bisericesc – 1 septembrie, Nasterea Maicii Domnului – 8 septembrie si Inaltarea Sfintei Cruci – 14 septembrie.

Anul Nou Bisericesc – 1 Septembrie

La 1 septembrie, Dumnezeu a inceput Facerea lumii, iar crestinii au imprumutat de la evrei aceasta data deoarece cultul crestin se trage din cel iudaic. Mantuitorul ne-a invatat „N-am venit sa stric, ci sa implinesc“ (Matei 5, 17). Traditia crestina sustine ca Iisus Hristos si-ar fi inceput activitatea publica de la aceasta data.

Nasterea Maicii Domnului – 8 septembrie

In Maica Domnului se implinesc Legea si Profetiile Biblice. Ea este fecioara care-l naste pe Mantuitor si care ramane Fecioara in timpul sarcinii si dupa nastere, ramanand fecioara pururea.

Inaltarea Sfintei Cruci – 14 septembrie

Sfanta Cruce este simbolul crestinatatii, un semn cu o semnificatie duhovniceasca deosebita. Intalnirea dintre cele doua linii, pamantul orizontal si verticala prin care transcendem la cer, este o dovada a legaturii omului cu Dumnezeu. Este zi de post negru, conform click.ro.

Calendarul ortodox septembrie 2020. Sarbatorile religioase cu cruce rosie

  • 1 septembrie, ✝) ✝ Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul (cel Smerit)
  • 3 septembrie, ✝) ✝ Sfântul Cuvios Neofit de la Mănăstirea Stânişoara; şi ✝ Sfântul Cuvios Meletie de la Mănăstirea Stânişoara;
  • 7 septembrie ✝ Sfântul Cuvios Simeon de la Pângărați;  ✝ Sfântul Cuvios Amfilohie de la Pângărați;
  • 9 septembrie  ✝) Sfântul Cuvios Onufrie de la Vorona;  ✝) Sfântul Cuvios Chiriac de la Tazlău;
  • 13 septembrie ✝) Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop;  Sfinţii Mucenici din Dobrogea: Macrobie, Gordian, Ilie, Zotic, Lucian şi Valerian;
  • 15 septembrie ✝) Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, Mitropolitul Banatului;  ✝ Sfântul Mare Mucenic Nichita Romanul;
  • 22 septembrie ✝) Sfântul Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi;
  • 26 septembrie ✝) Sfântul Voievod Neagoe Basarab;
  • 27 septembrie ✝) Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești;
loading...