Calendar ortodox miercuri 19 august. Sfantul Andrei a fost ofiter in armata imperiala a Romei, pe vremea imparatului Maximian. A fost ridicat la rangul de „Stratilat”, adica de general, datorita rezultatelor sale. In anul 305, a fost nevoit sa lupte impotriva persilor. S-a rugat impreuna cu oamenii pe care ii comanda pentru victorie si asa a reusit sa infranga inamicii.

Calendar ortodox miercuri 19 august. Ce sfant mare sarbatorim astazi

Dupa ce Andrei Stratilat a intrat biruitor in Antiohia, a fost denuntat ca este crestin. Fiindca si-a marturisit credinta sa in Hristos, a fost supus la multe chinuri. Pentru ca era admirat de multa lume, a fost eliberat din temnita. Scopul era de a nu ridica multimea impotriva armatei si de a cauta motive pentru uciderea sa.

Andrei a aflat prin descoperire dumnezeiasca de gandurile imparatului. Si-a luat armata formata din doua mii cinci sute nouazeci si trei de militari de elita si a pornit spre Tarsul Ciliciei. Acolo toti au primit Sfantul Botez din mainile Episcopului Petru al Tarsisului.

Calendar ortodox miercuri 19 august. Din cauza persecutiilor, Generalul Andrei si armata sa au urcat in Muntii Taurus. Armatele romane i-au ajuns din urma chiar atunci cand ei se rugau intr-un defileu din acei munti, si i-a decapitat pe toti. Niciunul dintre soldati nu s-a impotrivit sortii. Cu totii au primit cu bucurie moartea muceniceasca pentru Hristos, scrie antena3.ro.

Calendar ortodox miercuri 19 august. Tot astazi, facem pomenirea:

– Sfintilor Cuviosi Timotei, Agapie si Tecla;

– Sfintilor Mucenici Evtihian, ostasul, a lui Stratighie;

– Sfantului Cuvios Teofan cel Nou, facatorul de minuni.

Calendar ortodox septembrie 2020. Sarbatorile religioase cu cruce rosie si zilele de post

Calendar ortodox septembrie 2020. Care sunt sarbatorile religioase si zilele de post din luna septembrie? Ce zile sunt trecute cu cruce rosie in calendarul ortodox 2020? Veti afla imediat daca cititi in continuare.

Exista anumite perioade in care crestinii ortodocsi au parte de mari sarbatori, cum ar fi Craciunul si Pastele. Insa, si restul lunilor din an au o semnificatie si o incarcatura aparte. Afla chiar acum cum trebuie sa te pregatesti sufleteste pentru prima luna de toamna. Vezi AICI lista completa.

loading...