Asa cum va povesteam aici, Sotii Ceausescu preferau sa mearga in fiecare vara in statiunea Neptun. Elena Ceausescu pe litoral era ca o adevarata regina, cu oameni angajati special ca sa curete nisipul, cu plaja privata si lux din plin. Nu avea inhibitii si se afisa in costume de baie care lasau la vedere uneori mai mult decat se asteptau cei din jur. Ce faceau toti barbatii cand aparea in costum de baie? Veti afla chiar acum.

Elena Ceausescu pe litoral. Ce faceau toti barbatii cand aparea in costum de baie

Nicolae Ceausescu adora Neptunul. Se simtea fericit pe litoralul romanesc si astepta cu nerabdare vara pentru a se bucura din plin de mare. Locatia aceasta a fost aleasa inca din anul 1966, relateaza evz.ro. Statiunea a fost conceputa ca o resedinta de vara a cuplului de dictatori, dar si ca destinatie de concediu a birocratiei comuniste. Gheorghe Gheorghiu-Dej a dat ordin sa se construiasca vile pentru demnitari si case de odihna pentru activistii de partid, scriitori, oameni de cultura si arta.

Sotii Ceausescu stateau in conditii de lux pe litoral, timp de 3 luni. Sursa foto: ceausescunicolae.wordpress.com

Elena Ceausescu pe litoral. Din iulie pana in septembrie, vacanta cuplului Ceauşescu la mare se transformase intr-o adevarata traditie. Nicolae Ceausescu invita adesea ministrii alaturi de familiile lor. In timp ce barbatii jucau volei pe plaja, femeile preferau un joc de rummy sau un joc de carti. Insa, atunci cand Elena Ceausescu iesea din camera, in costumul de baie, toti demnitarii intorceau capul sau lasau privirea in pamant. Se temeau, de la mare la mic, sa nu fie observati de sotul ei, Nicolae Ceausescu.

Bancul cu Nicolae Ceausescu a intrat in istorie

Elena si Nicolae Ceausescu pe litoral. Asa s-a nascut un banc celebru la acea vreme, care a ramas in memoria populara pana in ziua de azi. „Se scoala Ceausescu intr-o dimineaţa devreme si iese pe terasa. Inspira briza marii si spune multumit de viata: «Buna dimineata, soare!». «Sa traiti, tovarase Ceausescu!». Uimit, nea Nicu se duce in vila si ii spune Leanei ce i s-a intamplat: «Suntem atat de cunoscuti, incat si soarele stie cine sunt». A doua zi dimineata se scoala amandoi devreme. Ies pe terasa si saluta din nou: «Buna dimineata, soare!». «Sa traiti, tovarase Ceausescu! Soare a fost ieri de serviciu. Eu sunt State”.

loading...