Beneficii zeama de la muraturi. Afla chiar acum cum face minuni pentru sanatate. Din cele mai vechi timpuri, muraturile erau considerate un aliment vital.

Romanii credeau ca le dadea barbatilor putere si femeilor frumusete. Oamenii de stiinta au descoperit, de-a lungul timpului, ca pana si zeama de la ele aduce o multime de beneficii pentru sanatate.

Arheologii si antropologii sugereaza ca, inca din anul 2400 î.H., primii care au murat legumele ar fi fost locuitorii Mesopotamiei. Mai tarziu in istorie, odata cu expeditiile sale, Cristofor Columb a cultivat castraveti pe insula Haiti, special cu scopul de a-i mura.

Multi dintre marinarii din acea perioada au evitat aparitia scorbutului, atunci cand au inceput sa consume muraturi. Aceasta este o boala provocata de deficitul de vitamina C.

Beneficii zeama de la muraturi. Cum face minuni pentru sanatate

Valoarea nutriţională a murăturilor:

31 ml zeama de muraturi contin 25 de calorii, 877 mg de sodiu (37% din doza zilnica recomandata – DZR); 5,9 mg carbohidrati (2% din DZR); 0,1 g proteine; betacaroten (0,1% din DZR); vitamina C (1% din DZR); calciu (0,2% din DZR) si fier (0,3% din DZR).

Zeama de la muraturi ajuta digestia, datorita continutului de probiotice. Acestea sunt niste microorganisme vii care pot reface echilibrul natural al florei intestinale. De asemenea, zeama de muraturi contine electroliti, vitamina C si betacaroten. Acestia ajuta organismul sa lupte cu infectii,e mentine sanatatea ochilor, a sistemului imunitar, dar si a digestiei.

Beneficii zeama de la muraturi. Gustul acru si acid al muraturilor poate imbunatati nivelul de zahar din sange. Otetul consumat reduce nivelul crescut de glicemie, de insulina si de trigliceride din sange. Zeama de muraturi face minuni si pentru sportivi. Ii ajuta sa completeze aportul de nutrimente pierdut si atentueaza crampele musculare.

Atentie insa si la capcanele consumului de muraturi! Daca sunt consumate in exces, duc la retentia de apa, transpiratie abundenta, indigestie, balonare si hipertensiune. NU este recomandata celor care urmeaza o dieta saraca in sodiu si celor care sufera de guta., conform sodelicious.ro.

loading...