Cum se ciocneste corect un pahar cu vin? Sigur nu stiai asta! Sunt cateva trucuri ale expertilor pe care le poti aplica si tu chiar acum. Astazi iti explicam tot ce trebuie sa stii, de fapt, despre bautul vinului. Este o licoare atat de iubita pe teritoriul Romaniei, incat legenda spune ca dacii au fost uniti abia dupa au fost incendiate viile.

De altfel, inclusiv in religie vinul este un element sacru. Sa nu uitam ca impartasania se face cu vin, care este considerat Sangele Domnului. Daca vrei sa savurezi in mod corect un pahar de vin, trebuie neaparat sa cunosti aceste detalii.

Cum se ciocneste corect un pahar cu vin. Tot ce trebuie sa stii despre bautul vinului

Razvan Avram de la Hotnews ne-a oferit raspunsurile la cele mai arzatoare intrebari.

Cat umplem un pahar cu vin?

„De ce? Ca să putem roti vinul în pahar fără să-l vărsăm pe noi. De ce să rotim vinul în pahar? Ca să-l oxigenăm (asemenea unui tester, la un magazin de parfumuri) şi să-i putem simţi mai bine aromele. Nu în ultimul rând, pentru că paharul nostru de vin ar trebui să aibă un aspect elegant, oarecum diferit de o cană plină ochi cu ceai de muşeţel. În fotografia de mai jos sunt câteva exemple de umplere corectă”, a raspuns acesta.

Cum se ciocneste corect un pahar cu vin. Cele mai bune sfaturi

Cum tinem in mana in pahar cu vin?

„De ce? Ca să putem roti vinul în pahar fără să-l vărsăm pe noi. De ce să rotim vinul în pahar? Ca să-l oxigenăm (asemenea unui tester, la un magazin de parfumuri) şi să-i putem simţi mai bine aromele. Nu în ultimul rând, pentru că paharul nostru de vin ar trebui să aibă un aspect elegant, oarecum diferit de o cană plină ochi cu ceai de muşeţel. În fotografia de mai jos sunt câteva exemple de umplere corectă”, a adaugat el.

Cum ciocnim un pahar cu vin?

„Din nou, simt nevoia să precizez că e vorba de buza paharului. De ce? Ca să nu ciobim sau să spargem paharul şi să ne trezim cu vinul împrăştiat pe haine. E bine de ştiut că unul dintre punctele nevralgice ale unui pahar cu vin este tocmai buza lui, zona aceea în care sticla este foarte subţire şi fragilă. Pe de altă parte, chiar dacă paharul nu se sparge, un zăngănit strident poate să inducă celui cu care ciocnim nefericita idee că ne-am desăvârşit manierele la barul căminului cultural – o imagine în general necâştigătoare”, a incheiat el, conform sursei mentionate anterior.

loading...