Cum sa tai pepenele rosu. Este, cu siguranta, unul dintre cele mai savuroase gustari din timpul verii. Pepenele rosu poate fi consumat ca atare, in deserturi ori sub forma de suc natural.

Indiferent ce alegeti, va veti bucura de un fruct racoritor, gustos si hidratant. Pepenele contine o cantitate mare de apa, dar si de vitamine. Ajuta tranzitul intestinal si este excelent ca o gustare rapida pe canicula.

Cum sa tai pepenele rosu. Atentie totusi la consum! Nu trebuie sa fie nici exagerat, deoarece in compozitia lui se gaseste si fructoza. Consumata in cantitati exagerate poate aduce probleme de sanatate. Asa cum este in orice din viata, consumul moderat aduce mai multe beneficii.

Cum sa tai pepenele rosu. Trucul folosit de bucatarii priceputi

Vrei sa tai un pepene rosu? Poti face asta sub forma de triunghiuri, batoane sau cuburi. Trebuie sa incepi cu trei pasi esentiali: spala bine coaja, taie capetele si apoi taie pepenele rosu in doua jumatati.

Pentru a realiza triunghiuri sau batoane, trebuie taiat mai intai pe lungime. Pentru a-l taia sub forma de cuburi, trebuie taiat transversal. Pepenele se va pastra mult mai bine daca este taiat. Daca te-ai saturat si nu vrei sa-l consumi imediat pe tot, infasoara-l in plastic si da-l la frigider.

Cum tai pepenele rosu in forma de triunghiuri

Se asaza o jumatate taiata pe un tocator, apoi se injumatateste inca o data. Se feliaza cele doua noi jumatati transversal.

Cum sa tai pepenele rosu in forma de batoane

Se asaza jumatatea taiata pe un tocator si se feliaza pe verticala. Se feliaza noile bucati pe orizontala si se despart batoanele.

Cum tai pepenele rosu in forma de cuburi

Se feliaza pepenele decojit la intervale de cate 2-3 cm. Se iau pe rand feliile nou formate si se taie pe orizontala, astfel incat sa semene cu mici cuburi. NU se taie pepenele pe jumatate. Se lasa intreg si apoi se decojeste, conform peroz.ro.

loading...