E oficial. Pensiile romanilor cresc incepand cu data de 1 septembrie 2020. Joi a avut loc sedinta de Guvern in care s-a decis majorarea pensiilor si deja informatia a fost publicata pe site-ul Ministerului Finantelor.

Potrivit Ministerului Finantelor, procentul cu care pensiile romanilor vor fi marite este altfel fata de ce s-a avut pana acum. Proiectul de rectificare guvetara propune marirea punctului de pensie la 14 %, urmand ca indemnizatiile sa fie recalculate si livrate conform deciziei, incepand cu 1 septembrie 2020.

Pensia minima va fi de 800 de lei

Ministrul Florin Citu a afirmat ca se vor mai aplica si alte serii de majorari, una dintre ele, privind indemnizatia minima sociala pentru pensionari, ce va creste de la 704 lei la 800 de lei, fiind vorba tot despre o majorare cu 14 % a pensiei garantate pensionarilor care nu au avut stagiul de cotizare complet.

Mai mult, se vor aloca finante crescute si pentru Sanatate, Educatie si pentru firmele aflate in dificultate, considerand ca astfel Romania ar putea evita o recensiune economica.

“Astazi va spunem ca da, in Romania vor creste pensiile, Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare crestere pe care am putut-o vedea vreodata”, a declarat joi Florin Citu.

Pentru o pensie medie de 1340 de lei, cresterea de 14 % ar aduce o majorare de 188 de lei.

loading...