Calendar ortodox sambata 15 august. Sarbatoare mare la romani. Ce este interzis cu desavarsire sa faci in aceasta zi, de Adormirea Maicii Domnului? Neaparat sa te abtii de la asta, altfel este pacat mare. Ce gest NU au voie sa faca toti credinciosii.

Calendar ortodox, sambata, 15 august. Adormirea Maicii Domnului

In aceasta zi, 15 august, Biserica Ortodoxă praznuieste Adormirea Maicii Domnului. Este cea mai mare sarbatoare inchinata Maicii Domnului. In aceasta data comemoram moartea si ingroparea Maicii Domnului si mutarea ei la cer.

Adormirea Maicii Domnului este considerata drept una dintre cele mai importante sarbatori inchinate „celei mai cinstite decat heruvimii si mai marite fara de asemanare decat serafimii”. Este celebrata de crestin-ortodocsi in fiecare an pe 15 august.

Ce este interzis sa faci in aceasta zi

Calendar ortodox sambata 15 august. Spalatul rufelor, chiar si cu masina de spalat, este interzis cu desavarsire astazi. Se spune ca cine spala haine in aceasta zi, mai ales cand oamenii sunt la biserica, va avea parte numai de ghinioane toata viata. Nu este bine să te scalzi. Se spune ca in aceasta zi nu e bine sa te scalzi in rauri de munte. Daca faci asta, vei fi „lovit” de soarta.

Nu ai voie sa te tunzi de Sfanta Maria. Este valabil atat pentru femei cat si pentru barbati. Daca barbatii se tund si arunca parul la gunoi, risca sa cheleasca. este ultima in care mai poti culege plante miraculoase pentru tratarea diferitelor afectiuni.

Calendar ortodox sambata 15 august. NU este recomandar sa stai cu usa inchisa pe parcursul acestei zile. Se spune ca Fecioara Maria poate intra oricand in casele crestinilor pentru a imparti harul sau divin. Cei care au de facut un drum lung, trebuie sa ia un prieten cu ei.

Cei necredinciosi pot fi loviti de fulger sau curentati, daca o manie pe Fecioara Maria. Daca mergi singur la drum, ia cu tine un obiect sfintit sau o cruciulita. Masa de Sfanta Maria trebuie sa fie cat mai cumpatata, inca trebuie tinut postul in aceasta zi. Fetele nemaritate care doresc sa isi gaseasca ursitul trebuie sa poarte in san un fir de naprasnic sau feriga si sa se roage la icoana Maicii Domnului, cu o candela aprinsa, scrie capital.ro.

loading...