Veste buna pentru soferii din Romania. Inmatricularea autovehiculelor se va face mai usor incepand de astazi, dupa ce Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a simplificat procedura.

Simplificarea procedurii de inmatriculare a autovehiculelor vine dupa ce un ordin al Ministrului Afacerilor Interne a fost publicat in Monitorul Oficial.

Mai exact, se vor furniza onlione urmatoarele servicii: eliberare duplicat certificat de inmatriculare, radiere din oficiu sau pastrare combinatie numar de inmatriculare.

Ordinul vizeaza eliminarea unor documente pentru urmatoarele operatiuni: duplicat al certificatului de inmatriculare (cartea de identitate a vehiculului), inmatricularea (fisa de inmatriculare), precum si instituirea verificarii conformitatii placilor cu numarul de inmatriculare pentru care detinatorul si-a exprimat optiunea de pastrare, cu standardele in vigoare si calitatea acestora.

Potrivit Mediafax, un vehicul nou va putea fi inmatriculat de catre operatorul economic care are ca obiect de activitate vanzarea vehiculelor noi, in numele cumparatorului, in baza unui contract de mandat incheiat intre acestia.

Ce trebuie sa stie toti soferii cu masini diesel

Consumul convenabil, precum si pretul mai scazut al masinilor diesel SH, au dus la o crestere al numarului acestora. Insa, asta nu inseamna ca soferii pot sta fara griji. Sunt cateva aspecte la care trebuie sa ai mare grija daca vrei o astfel de masina.

Prima greseala pe care o pot face acesti soferi este sa nu acorde atentie turatiei motorului. Aceasta eroare te poate costa scump. In starea de mers, o turatie corecta este undeva la 2000-3000 de rotatii. Daca depaseste aceasta limita, atunci motorul este afectat de uzuri masive si periculoase. Daca se intampla asta, poti ajunge sa scoti bani grei din buzunar. Sau, mai grav, chiar sa ramai fara masina.

Specialistii in masini diesel sustin ca o turatie mai mica, de exemplu de 1700 de rotatii, nu este atat de gresita. Insa, nici asta nu este un lucru indicat soferilor. Poate duce cu timpul la blocarea catalizatorului si a supapei EGR.

loading...