Amenda de 10.000 de lei. Un sofer de taxi a facut o greseala care costa scump. Firma pentru care lucra barbatul are acum de platit o suma enorma, dintr-un motiv care i-a revoltat pe multi. Soferul a dat dovada de lipsa de omenie, iar acum fapta lui aduce consecinte serioase pentru angajatorii lui.

Amenda de 10.000 de lei. Ce greseala a facut acest sofer de taxi

O companie de taximetre din Targu Mures a primit o amenda record. Consiliul National al Discriminarii (CNCD) a decis ca trebuie sa plateasca suma de 10.000 de lei din cauza unui angajat problema. Mai precis, un taximetrist a refuzat cu desavarsire sa transporte un copil care avea dizabilitati.

Potrivit unui comunicat emis de institutie, conducatorul auto de taxi a refuzat sa efectueze o cursa. Cel care trebuia sa fie transportat era un copil cu o dizabilitate locomotorie, aflat in scaunul cu rotile. Alaturi de el, urma sa se deplaseze si mama lui.

Conform deciziei Colegiului director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), refuzul soferului din acest caz constituie o fapta de discriminare directa. Prin aceasta s-a incalcat dreptul de acces la servicii in conditii de egalitate.

Firma de taxi a fost amendata cu suma totala de 10.000 de lei. Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi in colegiul CNCD, anunta stirilekanald.ro

Amenda de 10.000 de lei daca faci asta. Legea a intrat in vigoare

Politia Romana a anuntat amenzi usturatoare pentru cei care parcheaza pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu dizabilitati. De asemenea, aceasta greseala te va costa si mai scump, pentru ca mașina va fi ridicata.

Atentie, soferi! Parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international pentru persoane cu dizabilitati se sanctionează cu o amenda intre 2.000 si 10.000 de lei.

De asemenea, se ridica si mijlocul de transport de pe locul de parcare respectiv. „Nu parcati pe locurile de parcare rezervate pentru persoane cu dizabilitati – au nevoie de ele!”, a transmis Poliția Romana pe internet, conform digi24.ro.

loading...