Calendar ortodox 12 august. Este sarbatoare mare la romani. In fiecare an, praznuim doi sfinti importanti in aceasta zi. Luni, pe 12 august 2020, crestinii ortodocsi ii pomenesc pe Sfintii Mucenici Fotie si Anichit. Cei doi au trait in vremea imparatului Diocletian.

Lui Anichit i s-a taiat limba. Apoi, dupa numeroase chinuri, a fost inchis in temnita impreuna cu Fotie. A stat acolo timp de trei ani. Cei doi au avut parte de o moarte chinuitoare, fiind aruncati în foc, acolo unde nu au fost salvati.

Calendar ortodox 12 august. Rugaciunea zilei care face minuni pentru neputinciosi

Sfinții Anichit și Fotie sunt invocati in rugaciunile de la Tania Sfantului Masiu si de la slujba Sfintirii Apei. Sunt pomeniti in calendarul ortodox in fiecare an, pe data de 12 august.

Troparul Sfinţilor Mucenici Fotie şi Anichit, glasul al 4-lea:

„Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule” – rugăciunea pe care trebuie sa o spui astazi.

Calendar ortodox 12 august. Se spune ca aceasta rugaciune ii ajuta pe credinciosii care sunt neputinciosi. Se spune in fiecare an, pe 12 august, scrie spynews.ro.

Postul Sfintei Marii 2020. Cand incepe Postul Adormirii Maicii Domnului

Postul Adormirii Maicii Domnului incepe, de obicei, pe 1 august si are o durată de doua saptamani, in perioada 1-15 august. Lasata secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului se face pe data de 31 iulie. Atentie, insa! In cazul in care ziua de 31 iulie pica intr-o zi de miercuri sau de vineri, se lasa sec in seara zilei de 30 iulie si postul incepe, de fapt, pe 31 iulie.

Se crede ca originea acestui post dateaza din secolul al V-lea, atunci cand s-a dezvoltat cultul Maicii Domnului. Initial, durata postului Adormirii Maicii Domnului era diferita pentru crestini. Cei din Antiohia posteau o zi, pe 6 august, in timp ce la Ierusalim postul dura opt zile. Existau si crestini care posteau toata luna august, scrie ziarulunirea.ro.

loading...