Se dau bani de la stat. Mii de romani pot primi 2.500 de lei. Iata ca starea de urgenta nu a adus doar necazuri, ci si o schimbare in bine pe piata muncii. Tocmai o parte dintre angajatii vizati de aceste schimbari vor putea primi acum un ajutor din partea statului. Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a oferit mai multe detalii despre aceasta masura economica.

Se dau bani de la stat. Mii de romani primesc 2.500 de lei. Cum poti incasa banii

„Pentru că am observat o apetenţă pentru activităţile desfăşurate în regim în telemuncă, am introdus în ordonanţa de urgenţă o prevedere care se adresează celor care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgenţă şi pe care dorim să-i încurajăm, în măsura în care fişa postului lor, activitatea lor se pretează a se desfăşura în afara spaţiului clasic de lucru, printr-o sumă de 2.500 de lei pentru fiecare telesalariat, urmând ca banii să fie acordaţi o singură dată pentru echipamente necesare desfăşurării activităţii în regim de telemuncă.

Suma se acordă angajatorilor pentru angajaţi, care ar fi trebuit să fie în perioada stării de urgenţă în această activitate de telemuncă pentru minim 15 zile”, a declarat Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, conform spotmedia.ro.

Aceasta masura economica se adreseaza angajatorilor care au statutul de intreprinderi mici si mijlocii. Acestia trebuie sa faca dovada utilizarii telemuncii pe perioada starii de urgenta. Banii se acorda, de fapt, prin Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Sumele provin din bugetul asigurarilor pentru somaj, din subventii de la bugetul de stat, in limita bugetului alocat, pana la 31 decembrie 2020, conform adevarul.ro.

CITESTE SI:

Ce romani pot primi acum 2.000 de lei

Bani in plus de la stat. Mii de romani sunt vizati. Ce prevede noua lege

loading...