Orice platforma de cumparaturi online este atractiva pentru indivizii care vor sa obtina castiguri ilicite. In Romania, cel mai cunoscut site de acest gen este OLX.ro. Bineinteles, majoritatea celor care vand produse/servicii sunt de buna credinta, dar mai exista si exceptii.

Potrivit arenait.ro, un client al platformei OLX a postat pe un grup de Facebook un mesaj prin care atentioneaza utilizatorii sa fie atenti daca sunt contactati intr-un anumit mod. Acesta a fost cat pe ce sa-i trimita produsul, dar si-a dat seama ca a fost la un pas sa fie pacalit.

“Iti scrie in romana stricata ca, daca ii trimiti in Anglia, plateste el curierul si iti face plata in avans. Iti da un ordin de plata fals si incearca sa te convinga ca el a expediat banii si sa ii expediezi produsul, ca va dura 2-3 zile sa iti intre banii in cont si se grabeste”, este mesajul postat de utilizator.

Daca primiti un astfel de mesaj de la cineva interesat de produsul pe care il vindeti, cel mai bine este sa blocati imediat utilizatorul. Ar di vorba despre niste roboti sau chiar de persoane reale care doresc sa va pacaleasca.

Pacalita cu o Dacia Logan

O femeie din Teleorman sustine ca a fost pacalita de un barbat din Bucuresti care i-a vandut un Logan din anul 2010. Cand a cumparat masina, bordul indica 135.000 de kilometri, dar dupa o scurta verificare, s-a dovedit ca avea… 800.000 de kilometri.

Mai mult, la scurt timp dupa achizitionare, motorul s-a oprit si nu a mai functionat. ”Am dat 12.600 de lei pe ea, am facut actele cu un domn mai in varsta care locuieste in comuna ilfoveana Cornetu si s-a prezentat ca angajat in Armata. Am cumparat-o repede pentru ca sotul se grabea sa plece cu ea in Germania, am dus-o la service unde ni s-a spus ca are multe probleme, inclusiv la frana si directie. Am apucat să mergem cu ea 50 km si s-a stricat definitiv. Nu mai functioneza motorul”, povesteste femeia suparata, potrivit Click.ro.

loading...