Pensii 2020. Subiectul pensiilor a fost mereu unul cat se poate de sensibil pentru romani. Mai ales in ultimii ani, discutiile pe scena politica, legate de pensii, au parut interminabile. Multi romani isi fac griji pentru sumele pe care le vor primi de la stat sau asteapta maririle promise.

AICI va explicam ce pensie primesti, de fapt, daca NU cotizezi la stat. Iata ca acum vine o veste buna si pentru romanii care intra in aceasta categorie. Se pare ca, de la 1 septembrie, vor primi mai multi bani in cont.

Pensii 2020. Cu cat va creste, de fapt, pensia minima, de la 1 septembrie

Conform celor de la capital.ro, daca nu ai cotizat deloc, vei primi de la stat suma de 704 lei. Aceasta ar fi cea stabilita prin lege pentru 2020.

„Cu privire la pensia minima, in acest moment, plafonul este acelasi din anul anterior, aprecierea noastra a fost ca, in raport cu presiunea pe bugetul pe 2020, cuantumul trebuie sa ramana acelasi, vorbim de 704 lei. Este vorba despre pensiile celor care nu au cotizat in sistemul de pensii si pentru care statul gaseste, totusi, indreptatit, sa acorde o suma pentru acoperirea, e adevarat, insuficienta pentru nevoile acestor oameni”, declara Violeta Alexandru, Ministrul Muncii.

Pensii 2020. Suma nu este insa una finala, ne informeaza antena3.ro. Daca se adeveresc calculele, iar pensiile vor creste cu 10 procente, atunci mii de romani vor primi circa 70 de lei in plus lunar. Daca punctul de pensie va creste cu 14 procente, asa cum isi doreste Guvernul Orban, atunci pensia minima va ajunge la 802,5 lei. Aceasta reprezinta o crestere deloc de neglijat, in contextul dat, de aproximativ 100 de lei.

Ce pensie vei primi daca cotizezi 35 de ani la sistemul de pensii?

Pensii 2020. Am aflat ce pensie primesti daca nu cotizezi la stat, acum vom afla cat incasezi lunar daca ai lucrat 35 de ani pe salariul mediu pe economie. Cei de la CFA Romania au facut un calcul interesant si util. Acesta se aplica pentru romanii care intra acum in campul muncii si care vor cotiza timp de 35 de ani. Acestia au facut public acest calcul, din care rezulta ca ati putea primi lunar un total de 1.630 lei, conform celor de la zf.ro.

Din aceasta suma, conform aceluiasi calcul, 1.080 de lei provin de la Pilonul 1, reprezentat de sistemul public de pensii. 545 de lei vin de la fondul de pensii private, adica Pilonul II. Conform FA, asta presupune o contributie de 3,75 la suta din salariul brut catre Pilonul II.

loading...