Se schimba legea pensiilor. Pensionarii din Romania au avut parte de schimbari constante anul acesta. Au asteptat cu sufletul la gura marirea promisa, de 40%, insa nu a mai venit. Chiar si in interiorul Guvernului Orban au existat discutii in contradictoriu intre ministri, in privinta pensiilor. Iata ca, acum, o noua surpriza pentru mii de pensionari din Romania.

Legea pensiilor va fi modificata din nou, conform unui proiect de ordonanta. Acesta schimba felul in care se poate dovedi vechimea in munca, in anumite situatii. Proiectul de Ordonanta de Urgenta a fost trimis luni, 3 august, spre dezbatere Consiliului Economic şi Social si vizeaza perioada anterioara datei de 1 aprilie 2001.

Pensii 2020. Se schimba legea pensiilor. Ce se intampla acum cu mii de pensionari

„În situaţii excepţionale determinate de distrugerea, degradarea sau pierderea carnetelor de muncă, declarată în condiţiile legii, angajatorul/angajatorii nu mai există sau arhiva nu mai poate fi identificată, perioadele prevăzute la art.16 li. A) pot fi valorificate pe baza informaţiilor existente în arhiva electronică creată în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 1.768/2005 privind preluarea din carnetele de muncă a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, cu modificările şi completările ulterioare, dacă informaţiile preluate din carnetul de muncă sunt identice cu cele scanate, din arhiva electronică”, se arata in proiectul de OUG.

Se schimba legea pensiilor. „În perioada 2006 – 2008, Casele de Pensii au scanat cărţile de muncă. Nu toate, se estimează un procent de 80%. Verific, la sânge, procentul. Am cerut, desigur, explicaţii detaliate privind renunţarea, de către cei care au avut sarcina să facă scanarea, la obiectivul integrării tuturor informaţiilor din Cărţile de muncă în sistem. Să răspundă cei din sistem, cei care trebuie să le aibă (cărţile de muncă scanate – n. red.)”, a declarat Violeta Alexandru, conform adevarul.ro.

loading...