Situatie inedita in Romania. Nimeni nu vrea sa se angajeze pentru un post platit cu 30.000 de lei pe luna. Anuntul a fost facut de Ioan Goergescu, primatul din Mioveni.

Spitalul Orasenesc din Mioveni are nevoie urgenta de medici infectionisti de ATI. Acesta este primul spital de stat contruit de la zero in ultimii 30 de ani. Unitatea sanitara se confrunta cu lipsa de personal medical.

Potrivit mediafax.ro, atat in corpul nou de cladire, cat si in cel vechi, unitatea Covid aflata imediat langa cladirea noua, este nevoie de cel putin opt medici de ATI, dar si de mai multe posturi de infectionisti si asistenti medicali.

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, sustine ca cei care vor sa vina aici primesc salariu mare. Cu tot cu garzi si sporuri, in functie de grad si de vechime, se poate ajunge si la 30.000 de lei pe luna.

Ion Goergescu, primarul din Mioveni: “Este undeva de la 120, 150 de milioane la 200 de milioane net, daca fac 7 garzi pe luna, se ajunge la vreo 250 – 300 de milioane (30.000 de lei), salariu net pe luna. Eu ii invit si platesc deranjul lor pana la Mioveni sa se convinga pe viu, si dupa aia sa ia o hotarare”

Dr. Horia Traila, managerul Spitalului din Mioveni: “Este foarte greu sa atragi oameni care sa-ti vina in spital in conditiile in care nu poti sa faci angajari decat pe durata determinata, in conditiile starii de alerta. Mai mult, erau posturi scoase la concurs, s-au blocat acele concursuri. In acest moment practiv este o sectie de 7 paturi ATI pregatite cu ventilatoare si injectomate care sta nefolosita din lipsa de medici”.

loading...