Verificare masina second hand. Atentie, soferi! Vanzarile de automobile sunt in continuare in floare, chiar daca au fost afectate de pandemie. Insa, daca pentru o masina nou-nouta primesti garantie, o masina SH vine la pachet cu o multime de potentiale probleme.

Este recomandat sa mergi cu ea la un atelier auto, pentru verificari. Cu toate acestea, sunt anumite parti unde poti vedea chiar tu daca sunt probleme. Iata tot ce trebuie sa verifici inainte sa dai banii pentru o masina SH.

Verificare masina second hand. Ce pericole se ascund, de fapt, cand cumperi o masina SH

Optiunea cu cele mai putine riscuri pentru orice potential cumparator este sa apeleze la un dealer de masini rulate din portofoliul unui producator sau al unei reprezentante auto. Aceste masini au fost verificate, au reviziile la zi si beneficiaza de garantie. Insa, dezavantajul este ca sunt mai scumpe decat unele cumparate de la vanzatori particulari.

Initial, cel mai usor de verificat sunt scurgerile de lichide: ulei, antigel, lichid de frana, etc. Tot ce trebuie sa faci este sa deschizi capota si sa verifici atent toate componentele aflate la vedere.

Verificare masina second hand. Apoi verifica sub masina si in panourile de protectie de sub motor si transmisie. Daca descoperi ca sunt urme de fluide, ai doua variante: fie repari tu si ceri o reducere la pret, fie soliciti vanzatorului sa rezolve problemele inainte sa o cumperi.

Urmeaza verificarea cutiei de viteze si a ambreiajului. Insa, chiar daca simti ca este ceva in neregula, verificarea nu se poate face fara demontare. Cere-i vanzatorului sa iti permita sa o testezi pe sosea si, daca simti ceva bizar la aceste componente, du automobilul la un service specializat.

Verificare masina second hand. Daca sunt semne mici de lovituri pe masina, acestea sunt normale pentru o masina folosita in mediul urban. Insa, prea multe lovituri de pietre in partea din fata iti sugereaza ca masina a fost rulata foarte mult pe autostrada, la viteze mari. De asemenea, ai mare grija si verifica urmele de rugina si pe sub masina, precum si in locurile ascunse privirii, scrie promotor.ro.

loading...