Nicolae Ceausescu si Gregorian Bivolaru. Dupa ce AICI va povesteam despre legatura nebanuita dintre Bivolaru si Elena Ceausescu, astazi va oferim mai multe detalii despre felul in care dictatorul l-a scapat pe yoghin de puscarie. Gregorian Bivolaru s-a nascut in data de 12 martie 1952, la Tartasesti, Dambovita.

Este la baza un profesor de yoga acreditat, autor de carti spirituale si fondatorul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut, cunoscuta drept MISA. Aceasta este cea mai mare scoala de yoga din Europa, insa a devenit punctul central intr-un scandal de amploare. Acuzatii grave au fost aduse, iar Bivolaru a ajuns sa fuga in 2005 in Suedia.

Nicolae Ceausescu si Gregorian Bivolaru. Cum l-a scapat dictatorul de puscarie

In 1971, cand abia incepuse sa predea primul lui curs de yoga, Bivolaru a si intrat in vizorul celebrei Securitati. „Este tipul unui om slăbuț, poartă ochelari, foarte studios, dotat intelectual excepțional (…), manifestă preocupare intensă în studierea limbilor vechi, ca: latină, greacă, fiind cunoscut de profesorii liceului ca unul dintre cele mai dotate elemente din liceul respectiv„, era scris intr-un dosar, conform wikipedia. La acea vreme, Bivolaru studia la Liceul Gheorghe Sincai din Bucuresti.

Nicolae Ceausescu si Gregorian Bivolaru. In 1972, cand nici nu implinise inca 20 de ani, Gregorian a inceput sa corespondeze cu Mircea Eliade. Atunci, agentii Securitatii au facut mai multe controale in casa lui. In cele din urma, a fost condamnat in anul 1977, la un an de inchisoare. Acuzatiile au fost de multiplicare si raspandire de materiale pornografice, de ocultism si magie neagra.

A avut insa un noroc chior. A scăpat de puscarie pentru ca sentinta in dosarul sau a fost pronuntata in preajma zilei de nastere a lui Nicolae Ceaușescu. Fix in acele zile, dictatorul a dat un decret prezidential, prin care a dispus gratierea in masa a infractorilor marunti, conform sursei mentionate anterior.

loading...