Ulei aruncat in chiuveta. Un lucru pe care il fac zilnic sute de mii de oameni, dar care are efecte devastatoare. Atat asupra mediului inconjurator, cat si asupra omului. Uleiul alimentar uzat este adesea aruncat atat in chiuveta, cat si in toaleta. Dupa ce il folosesc la gatit, majoritatea persoanelor nu stiu ce altceva sa faca cu el.

Ce nu stiu multi este ca aceasta practica este, de fapt, interzisa prin lege in Uniunea Europeana. Majoritatea au impresia ca acest ulei va fi dizolvat de detergentul de vase, pe masura ce spalam vase. Insa, se insala amarnic.

Ulei aruncat in chiuveta. Ce se intampla, de fapt, daca faci asta

Ulei aruncat in chiuveta. Conform specialistilor, grasimile se depun pe peretii sistemului de canalizare. Aici provoaca obturari regulate, mirosuri neplacute si coroziunea mai rapida a tevilor, conform csid.ro. Uleiul uzat, folosit in bucatarie, este un pericol grav pentru mediu, mai avertizeaza specialistii, conform stirileprotv.ro.

Acestia sustin ca un singur litru poate polua un milion de litri de apa. Un studiu realizat de Comisia Europeana, a concluzionat ca uleiul aruncat pe sol conduce la degradarea fertilitatii acestuia pentru o perioada de cinci ani. Daca ajunge cumva in lacuri, atunci va distruge toata fauna.

Cel mai bun ulei pentru salata. Ce efecte are asupra organismului

Ulei aruncat in chiuveta. Daca stii sa alegi uleiurile bune pentru salate atunci te poti bucura de substante nutritive, de vitamine, minerale si acizi grasi nesaturati. Trebuie sa le alegi pe cele extravirgine, nerafinate sau uleiurile presate la rece, adica la o temperatura de maximum 45°C.

Care este diferenta dintre un ulei bun pentru salate si unul indicat doar pentru gătit? Aceasta consta, de fapt in punctul de ardere. Adica temperatura la care uleiul isi pierde calitatile nutritionale si devine toxic, dupa incalzire. AICI va prezentam 4 uleiuri pe care le puteti folosi fara probleme pentru o salata delicioasa.

loading...