Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Ce se intampla in corpul tau cand mananci cartofi prajiti? Ficatul este unul dintre cele mai importante organe. Uitam de multe ori ca este cel care proceseaza orice produs introdus in organism.

Functioneaza si livreaza corpului insa in functie de ceea ce primeste. Tot ceea ce ingeram, indiferent ca este vorba despre bautura, alimente sau medicamente, ajung la ficat, care trebuie sa le metabolizeze.

Grasimile saturate impiedica ficatul sa functioneze cum trebuie. Insa, nu sunt sigurul inamic pentru sanatatea ficatului. Care sunt alimentele pe care trebuie sa le evitam, conform specialistilor?

Ce se intampla cand mananci cartofi prajiti. Cele mai periculoase alimente pentru ficat

Zaharul in exces este unul dintre cele mai toxice alimente pentru ficat. O parte din zahar este transformat de catre ficat in grasime. Daca este o cantitate mult prea mare, atunci acea grasime se depune in organism si unde nu este nevoie. Pe termen lung riscam sa facem boala ficatului gras.

Nici sarea nu este mai sanatoasa pentru corp. Avem nevoie de ea, dar nu prea multa. O dieta bogata in sodiu poate duce la fibrozarea ficatului. Asadar, specialistii ne recomanda sa ocolim alimentele precum sunca sau mezelurile, si sa consumam mai multe legume.

Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Pentru a ne putea abtine de la consum, putem pune solnita intr-un loc ferit. Se pare ca NU trebuie sa consumam mai mult de 3 grame de sare de bucatarie pe zi. Alcoolul este unul dintre cele mai toxice produse pentru ficatul nostru. Poate cauza aparitia cancerului. Chiar si daca bem la cateva zile, cantitatea mare ne dauneaza grav. Insa, printre cele mai periculoase alimente sunt cartofii prajiti si chiftelele.

Acestea contin prea multe grasimi saturate care ingreuneaza activitatea acestui organ si il imbolnavesc. In timp, acestea produc inflamatii care duc la fibrozari ale organului, crescand riscul de ciroza, scrie adevarul.ro.

loading...