Boli de vara. In sezonul cald, ne pandesc multe pericole sanitare. Cu totii stim de efectele negative ale deshidratarii sau de riscul de a fi muscati de capuse ori tantari. Insa, pe timpul verii, bolile de care putem suferi sunt mult mai numeroase.

Astazi va atragem atentia asupra unor afectiuni de care sufera multi romani, dar si asupra unei boli de care putin stiu. Mai mult decat atat, este adesea confundata cu alte boli, din cauza simptomelor.

Ce boli se agraveaza pe timpul sezonului cald

Boli de vara. Ce ne poate afecta in sezonul cald

Varicele. Trebuie sa acordati o atentie marita varicelor, pe timpul verii. Temperaturile ridicate pot agrava problema. Cu toate ca, in cazul crampelor sau a durerilor musculare, caldura ajuta, atunci cand vine vorba despre dilatatiile varicoase, are efecte negative. Specialistii recomanda celor care sufera de asa ceva sa stea cat mai putin la soare, sa evite baile lungi si fierbinti, sedintele de sauna sau epilatul cu ceara fierbinte.

Astmul. Primavara si vara sunt cele mai grele anotimpuri pentru astmatici. Acum alergenii sunt peste tot, iar caldura, praful, poluarea si umiditatea agraveaza simptomele. Bolnavul poate resimti dificultati tot mai mari in respiratie, mai ales noaptea, tuse si senzatia de apasare in piept.

Boli de vara. Ce ne poate afecta in sezonul cald

Bolile cardiace. Pe durata verii, presiunea sangelui este redusa. Asta deoarece corpul elimina caldura in exces, evitand supraincalzirea. Pericolul acestei scaderi este ca multi sunt tentati sa isi amane tratamentul, dar asta nu inseamna ca inima lor functioneaza cum trebuie. De asemenea, cei care sufera deja de hipotensiune arteriala pot avea probleme de sanatate agravate de canicula.

Boli de vara. Boala care se manifesta prin ameteala

Neuronita vestibulara. Este o afectiune despre care stiu putini. Infectia virala apare frecvent vara. Se infecteaza, de fapt, nervul de echilibru, scrie csid.ro. Aceasta problema apare, de obicei, la o singura ureche. Bolnavul simte ca se invarte totul in jurul lui, continuu. Tratamentul poate fi medicamentos, iar bolnavii trebuie sa mearga neaparat la ORL.

Photo by David Garrison from Pexels

loading...