Cel mai bun aliment pentru silueta. Dr. Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuti nutritionisti din Romania. La baza, este medic primar diabet si boli de nutritie. Acum rastoarna din nou miturile alimentare cunoscute pana acum de romani. Cu toate ca alti nutritionisti recomanda consumul zilnic de fructe pe post de gustare sau mic dejun, inclusiv in diete, ea ne avertizeaza de pericolul ascuns.

Se pare ca organismul uman nu este, de fapt, facut sa proceseze o asemenea cantitate de fructoza. Asta ne poate provoca probleme grave si chiar ne ingrasa. In mod socant, Mihaela Bilic sustine ca un aliment inedit este mai bun pentru silueta decat fructele. Mai mult decat atat, acesta este potrivit si pentru perioada postului.

Cel mai bun aliment pentru silueta. Este bun si in perioada postului

”Nu suntem proiectaţi să mâncăm în fiecare zi fructe. Nu duce ficatul. Dacă dăm timpul înapoi, acum 10 mii de ani, noi mâncam proteine, rădăcini şi ceva fructe pădureţe. Noi nu mâncam nici produse cu amidon acum 10000 de ani. De aceea avem o capacitate limitată de a digera cereale. Toată lumea zice să mâncăm fibre, fibre, fibre! Greşit!!! Rolul fibrelor este mecanic, exclusiv mecanic.

Când îi dăm unui copil care are tubul digestiv incomplet maturizat fibre, atunci agresiunea asupra lui este mare. Noi trebuie să mâncăm fibre dacă suntem sedentari, dacă avem constipaţie şi trebuie să ne mai punem colonul în mişcare, dar altfel de ce am mânca? De ce i-am da unui copil? Confundăm lucrurile! Fibrele nu trebuie date copiilor!”, avertizeaza Mihaela Bilic, conform antena3.ro.

Cel mai bun aliment pentru silueta. ”Fructoza îngraşă! Ce mai înţelegem de aici? Că fructele sunt un desert. Ele nu sunt necesare organismului nostru. Dacă vrem vitamine, mâncăm legume! Mai aud această enormitate: ţin cură de detox cu suc de fructe! Dacă mănânci un măr, iei fructoza dintr-un măr.

Dacă bei un pahar de suc de mere, iei fructoza din 4 mere! Fructoza se duce la ficat, el o transformă în grăsime, o depune pe abdomen, chiar dacă pe cîntar, în prima perioadă nu se simt greutatea în plus. Dar apare încă un pliu pe burtă”, a mai spus Mihaela Bilic intr-un interviu pentru life.ro.

CITESTE SI: Pericolul din pepenele rosu. Toti romanii il mananca fara sa stie asta

loading...