Planta care ucide. Putini stiu, de fapt, ce pericol se gaseste in multe case si cladiri de birouri. Cu siguranta ai trecut pe langa ea cel putin odata, dar nu aveai idee cat de periculoasa este. Intr-o zi, un baietel de doar 5 anisori, a inceput sa se simta rau. Initial, mama lui Esteban a crezut ca este vorba doar despre oboseala, dar apoi a vazut niste pete bizare pe corpul micutului,

Acesta avea o culoare bizara si respira tot mai greu. Disperata, femeia a sunat la ambulanta, iar copilul a ajuns la spital. Din pacate insa, a fost prea tarziu, iar Esteban a murit. Medicul lui a cerut sa se faca un teste de sange si asa au descoperit ca avea in corp o substanta numita oxalat de calciu.

Planta care ucide. Se gaseste in multe case si cladiri de birouri

”Vă rog să citiţi cu atenţie ce urmează. Fiul meu a murit pentru că a băgat în gură o bucată din frunza unei plante şi s-a sufocat. Această plantă poate fi găsită în multe case şi birouri. Este otrăvitoare şi periculoasă, poate ucide un copil într-un minut şi un adult în 15 minute”, a povestit mama indurerata.

”Dacă o atingeţi, evitaţi să vă atingeţi ochii cu degetele, pentru că vă puteţi pierde vederea. Avertizaţi-vă familia şi prietenii”, a adaugat ea.

Planta care ucide. Aceasta substanta chimica se gaseste intr-o planta cunoscuta sub numele de Dieffenbachia.

Potrivit unor date centralizate in 2006, in Statele Unite s-au inregistrat 64.000 de cazuri de otravire provocate de plante. 75% din cazuri au fost copii cu varste sub cinci ani, informeaza Cuisine & Health, conform antena3.ro. Tocmai de aceea, specialistii recomanda sa alegem cu mare atentie orice planta pe care o cumparam. Indiferent ca o punem in casa, in gradina sau la locul de munca, poate avea efecte nefaste.

loading...