Postul intermitent. Ce este, de fapt, si tot ce trebuie sa stii despre el. Este o practica tot mai des intalnita, mai ales printre actorii de la Hollywood. Ce efecte are acesta? Se pare ca reduce riscul de boli cardiovasculare si riscul de a aparea boala Alzheimer, imbunatateste nivelul de colesterol, ajuta la slabit, lupta cu imbatranirea prematura a celulelor si asigura energia fizica si mentala necesara.

Ce este, de fapt, postul intermitent. Tot ce trebuie sa stii despre el

Este un mod de nutritie care alterneaza, de fapt, fazele postului cu aportul alimentar. Mancarea limitata in timp este o metoda folosita in mod obisnuit cu un regim de 16:8. Asta inseamna un fast de 16 ore si o fereastra de 8 ore pentru mancare. In mod regulat, asta se obtine prin saritul peste micul dejun. Alte variante sunt dieta 5:2, atunci cand consumi doar 500 de kcal timp de doua zile pe saptamana sau postul alternativ de zi.

Postul intermitent. Ambele variante sunt bazate pe un deficit de calorii, in timp ce dieta limitata in timp vizeaza o abordare diferita. Cercetarile arata ca persoanele active tind sa isi reduca spontan aportul de energie atunci cand fereastra lor zilnica este limitata. Toate variantele mentionate anterior ar trebui sa duca la pierderea in greutate, cel putin pe termen scurt. Multe persoane prefera aceasta dieta pentru ca le este mult mai usor sa renunte la micul dejun.

Recomandarile specialistilor pentru aceasta dieta

Postul intermitent. Este recomandat sa consultati un nutritionist inainte de incepe acest post. Puteti initial sa cresteți treptat lungimea postului nocturn, de exemplu prin taierea gustarilor de seara, Abia apoi puteti trece la o dieta mai bine structurata. Multi cred ca apa minerala este benefica in reducerea foamei din timpul postului. Restrictiile drastice de calorii si postul regulat prelungit (> 24 de ore) nu sunt recomandate de catre specialisti, scrie tabu.ro.

loading...